ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΑΝ

 

 

Η περιβαλλοντική εκπαίδευση αποτελεί για εμάς προτεραιότητα των δράσεων μας καθώς το περιβάλλον καθίσταται παναθρώπινη αξία. Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΕΑΝ διοργανώνει και υλοποιεί εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά προγράμματα σε αστικά πάρκα, όπως το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", σε χώρους πρασίνου, σχολικές εγκαταστάσεις, κατασκηνώσεις και σε άλλες τοποθεσίες της Αττικής, αλλά και όλης της Ελλάδας Με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας

 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιεί το ΚΕΑΝ για το έτος 2016 - 2017 είναι τα κάτωθι:


 

Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης"Μία ειδικά σχεδιασμένη διαδραστική διαδρομή μέσα στο πάρκο, μέσα από την οποία ξεδιπλώνεται η ιστορία του και τα παιδιά ανακαλύπτουν τα σημαντικότερα φυτικά είδη ενώ ταυτόχρονα γνωρίζουν την σπουδαιότητα διατήρησης του αστικού πρασίνου και ευαισθητοποιούνται αναφορικά με την προστασία και την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Σε αυτήν την διαδραστική διαδρομή, περιηγούμαστε ανάμεσα στις τεχνητές λίμνες του πάρκου, μιλάμε για τη σημασία του νερού, μαθαίνουμε για τον υδρολογικό κύκλο, για τη ρύπανση των υδάτων μέσα από πειράματα και ανακαλύπτουμε πώς κατασκευάζονται οι τεχνητές λίμνες αλλά και με ποιούς τρόπους μπορούμε να εξοικονομήσουμε νερό.


 

    
 
 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

 

 

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ - ΜΙΚΡΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 

 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να ενημερωθούν πάνω σε θέματα καλλιέργειας αλλά και να έρθουν σε επαφή με τα λαχανικά και τα αρωματικά φυτά. Οι μικροί καλλιεργητές δημιουργούν τον δικό τους εδώδιμο κήπο, φυτεύοντας αρωματικά φυτά, βότανα και λαχανικά εποχής και μαθαίνουν πως να τον συντηρούν! Ταυτόχρονα οι μαθητές συναντούν την  πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής, μαθαίνουν για αυτήν και για τις σωστές διατροφικές συνήθειες που θα πρέπει όλοι να υιοθετήσουμε.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

ΣΙΤΑΡΙ - ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΟΡΟ ΣΤΟ ΣΠΟΡΟ

 

  

Οι μαθητές μέσα από ένα βιωματικό παιχνίδι , το οποίο πραγματοποιείται με την βοήθεια ηχητικού περιβάλλοντος και χοροκινητικών δραστηριοτήτων, μαθαίνουν για την διαδικασία της παραδοσιακής καλλιέργειας των σιτηρών και για τον κύκλο ζωής του φυτού.

Δύο εικονογραφημένα φύλλα εργασίας ειδικά σχεδιασμένα για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, βοηθούν τους μαθητές να ανακεφαλαιώσουν και να εμπεδώσουν τις γνώσεις που απέκτησαν μέσω του βιωματικού παιχνιδιού καθώς και να συνειδητοποιήσουν την προσωπική τους επαφή με το σιτάρι και την σπουδαιότητά του στην καθημερινότητα και τη διατροφή τους.

Στο τέλος του προγράμματος δίνονται στους μαθητές χειροποίητες αναμνηστικές κατασκευές με σπόρους σιταριού και έτσι έχουν την δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντά βήμα-βήμα την ανάπτυξη του σπόρου.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

ΠΑΙΖΩ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ - "PLANETBOOK"

 

 

 

To Planetbook είναι το πρώτο επιτραπέζιο/επιδαπέδιο παιχνίδι για το Περιβάλλον το οποίο δημιουργήθηκε από το ΚΕΑΝ- Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Το παιχνίδι περιλαμβάνει 700 ερωτήσεις γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τις ΜΚΟ για την προστασία του και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ, τον ΗΛΙΟ) και διαρθρώνεται σε τρεις ζώνες: την «γκρίζα ζώνη», όπου τίθενται ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που «πληγώνουν τον πλανήτη», στη ζώνη της «ελπίδας και της συμμετοχής», όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρα μας και στη ζώνη όπου «σώζουμε τον πλανήτη».

Μέσα από την επιδαπέδια μορφή του Planetbook (ένα χαλί έκτασης 36 τ.μ.), οι μαθητές μαθαίνουν για το φυσικό περιβάλλον, για την χλωρίδα και την πανίδα της χώρας μας, για τα απειλούμενα είδη, για τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη αλλά και για την ανακύκλωση και την εξοικονόμηση πόρων. Οι παίκτες ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον. 

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

BULLYING-FREE: Προώθηση ενός δημοκρατικού σχολείου χωρίς σχολική βία

 

 

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο που στοχεύει στην κατανόηση και καταπολέμηση των φαινομένων βίας και εκφοβισμού.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως παιχνίδια γνωριμίας, ρόλων και κίνησης, ομαδικές εργασίες, επεξεργασία σεναρίων και προβολή βίντεο. Μέσα από τις βιωματικές αυτές δραστηριότητες και την διάδραση, οι μαθητές κατανοούν το φαινόμενο του εκφοβισμού και τους τρόπους εμφάνισής του και καλλιεργούν την δυνατότητα να διακρίνουν τον εκφοβισμό από άλλα είδη συμπεριφορών. Επιπλέον, τα παιχνίδια-ρόλων βοηθούν τα παιδιά να γνωρίσουν και να κατανοήσουν τους ρόλους και τα χαρακτηριστικά των εμπλεκομένων και να αντιληφθούν τις αρνητικές επιπτώσεις και συνέπειες του φαινομένου.

Το εργαστήριο στοχεύει επιπλέον στην προαγωγή των δημοκρατικών αξιών, στην καλλιέργεια της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα και στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης και της αλληλεγγύης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και Δηλώσεις Συμμετοχής:

Τηλ. : 210-2692880
E-mail: info@kean.gr

Τηλέφωνο στο Πάρκο Τρίτση: 210-2323928 

 

Φωτογραφικό Υλικό

Εκπαίδευση

Τα μαθήματα εκμάθησης κώδικα συνεχίζονται για 2η συνεχόμενη χρονιά! Η εκδήλωση και έναρξη του...
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης του Ευρωπαϊκού έργου «Startup farm: Skills for...
Το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" και την υποστήριξη της...
Στις 7 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση μεταξύ των εταίρων του έργου “PLANETISE: Practical...
Στις 24 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «PLANETISE:...
Οι νεαρές προγραμματίστριες ξανασυναντιούνται την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 σε μια «Γιορτή για τον...
Το ΚΕΑΝ υλοποιεί Εργαστήρια για Δεξιότητες στον Ψηφιακό Κώδικα στα πλαίσια της καμπάνιας «Κώδικας...
Το έργο «Bullying-Free: Προώθηση ενός δημοκρατικού σχολείου χωρίς σχολική βία» χρηματοδοτείται από...
Το ΚΕΑΝ θα πραγματοποιήσει διήμερο σεμινάριο σε μαθητές ηλικίας 11-17 ετών με θέμα τον σχολικό...