Το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής πραγματοποιούν Δενδροφύτευση - Αναδάσωση στη θέση Πέραμα Μεγάρων [Υδροβιότοπος Βουρκαρίου] την Παρασκευή 22/2/2013.

Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου στις 09:00 π.μ. θα αρχίσει η δενδροφύτευση - αναδάσωση στη θέση Πέραμα Μεγάρων [Υδροβιότοπος Βουρκαρίου]. Πρόκειται για αναδάσωση 93,8 στρεμμάτων η οποία θα υλοποιηθεί από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων- σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής. Θα συμμετάσχουν προσωπικό και εθελοντές του ΚΕΑΝ και της Περιφέρειας Αττικής, τοπικοί φορείς και δημόσιες αρχές, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι, σχολεία της ευρύτερης περιοχής κλπ.

 

Το ΚΕΑΝ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και όλοι οι φορείς της περιοχής θα συνεργαστούν στο τελικό στάδιο της φύτευσης των δενδρυλλίων, το οποίο θα εκτελεστεί σύμφωνα με σχετική μελέτη της Διεύθυνσης Αναδασώσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν ο Δήμος Μεγαρέων, το Κέντρο Δια Βίου Εκπαίδευσης Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία της Ελευσίνας, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Ελευσίνας, Μάνδρας – Ειδυλλίας, Μεγάρων, οι Αρχές της περιοχής (Δασαρχείο, Αστυνομία, Πυροσβεστική), η Σχολή Πυροβολικού, η Σχολή Ειδικών Δυνάμεων, η Αεροπορία Στρατού Β΄ΣΥΑΣ, το Θριάσιο Νοσοκομείο και τα τοπικά Κέντρα Υγείας, Εθελοντικές οργανώσεις, οι Πολιτιστικοί, Εξωραϊστικοί και Αθλητικοί σύλλογοι και ασφαλώς η Ιερά Μητρόπολις Μεγάρων και Σαλαμίνας, στην οποία ανήκει η έκταση.   

Οι εργασίες προετοιμασίας του χώρου έχουν ξεκινήσει από τις 25 Ιανουαρίου από κλιμάκιο των υπηρεσιών της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής. Αρχικά οριοθετήθηκε η περιοχή που θα φυτευτεί και ακολούθως τα συνεργεία προχώρησαν στη διάνοιξη λάκκων που θα φυτευτούν τα δενδρύλλια. Οι προπαρασκευαστικές εργασίες έγιναν χειρωνακτικά με τη συμμετοχή εργαζομένων από το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, που υλοποιείται από το ΚΕΑΝ -Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων- σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και με τη χρήση ελαφρών μηχανημάτων που ζητήθηκαν να παραχωρηθούν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Σταυρούλα Δήμου, δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναδάσωση στην περιοχή, για αυτό ας κρατήσουμε στη μνήμη μας αυτή την ημερομηνία, ως αφετηρία για μια σειρά από παρεμβάσεις και σε άλλες εστίες της περιοχής της Δυτικής Αττικής. Σήμερα ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα χρόνων από τους φορείς και τους κατοίκους της περιοχής του Περάματος Μεγάρων, που αφορά στον υγροβιότοπο του Βουρκαρίου. Ευχαριστώ όλους τους φορείς που συνεργάζονται μαζί μας, στην υλοποίηση της τελικής φάσης του εγχειρήματος. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο κ. Ιάκωβο Προμπονά που δέχτηκαν να ξεκινήσει η αναδάσωση από τη Δυτική Αττική, σηματοδοτώντας την επιτακτική ανάγκη για υλοποίηση δράσεων που αποσκοπούν στη βελτίωση του περιβάλλοντος στην περιοχή».

Μαζί συμμετέχουμε στην Δενδροφύτευση - Aναδάσωση στον Υδροβιότοπο Βουρκαρίου.

Χορηγοί της δράσης είναι οι εταιρείες: Coca - Cola Τρία Έψιλον, ELBISCO, ΒΕΝΕΤΗΣ και ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών.  

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές μπορείτε να απευθύνεστε στο 210-2692881 και στο info at kean.gr.