Περιβαλλοντική Δράση του ΚΕΑΝ στην Πάρνηθα στις 26/05/2013

Περιποίηση φυταρίων στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας

To ΚΕΑΝ - Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων -, ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) διοργανώνουν ενέργεια αναδάσωσης και περιποίησης περιοχής της Πάρνηθας, την Κυριακή 26 Μαΐου 2013.

Οι εργασίες, που θα περιλαμβάνουν βοτάνισμα και περιποίηση φυταρίων, θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 13.00. Ως σημείο συνάντησης έχει ορισθεί ο σταθμός του τελεφερίκ Πάρνηθας, απ' όπου στις 9.30 π.μ. λεωφορεία θα μεταφέρουν τους συμμετέχοντες στον προορισμό τους, ενώ στο τέλος των εργασιών θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα.

Για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο, θα υπάρχει λεωφορείο στον σταθμό της Κηφισιάς, με αναχώρηση στις 8:45 για τον σταθμό του τελεφερίκ Πάρνηθας. Τα παιδιά θα φιλοξενηθούν σε ξεχωριστό χώρο για φίλοπεριβαλλοντικά παιχνίδια.

Το ΚΕΑΝ και το Ι.Ε.Α στηρίζουν τη δράση του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας στον αγώνα για τη διατήρηση των φυσικών πόρων και της βιοποικιλότητας του Εθνικού Δρυμού της Πάρνηθας, που αποτελεί έναν από τους τελευταίους και ζωτικής σημασίας πνεύμονες πρασίνου για την πόλη της Αθήνας.

Η δράση πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Παρατηρητηρίου Πολιτών για την Αειφόρο Ανάπτυξη (CISD), με χορηγούς επικοινωνίας την εταιρεία Boussias Communications το τηλεοπτικό κανάλι SBC Channel και έντυπης επικοινωνίας, την εφημερίδα «Κέρδος» και το περιοδικό «4Energy».

Το ΚΕΑΝ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΙΕΑ) και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας προγραμματίζουν ανάλογες δράσεις, καθώς και ενέργειες εθελοντικής πυροπροστασίας για την περίοδο του καλοκαιριού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες και συμμετοχές μπορείτε να απευθύνεστε στο 210-2692880-1 και στο info at kean.gr

Περισσότερες πληροφορίες για το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης ( Ι.Ε.Α.), τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας θα βρείτε στο www.iea.org.gr και  στο http://www.parnitha.net/default.asp.