Η Έκθεση e-Learning Expo

Ώρες Λειτουργίας Έκθεσης: 10:00 - 19:00
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και μετά την πολύ μεγάλη οργανωτική επιτυχία και αθρόα προσέλευση του κοινού διοργανώνεται και φέτος η e-Learning Expo, η κύρια έκθεση για την παρουσίαση προϊόντων και υπηρεσιών ηλεκτρονικής μάθησης (e-Learning) στην Ελλάδα. Το διήμερο 8 & 9 Οκτωβρίου 2011, στο πανέμορφο και λειτουργικό χώρο της Αίγλης Ζαππείου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέρουσες τεχνολογικές παρουσιάσεις, ανοιχτές συζητήσεις, επιδείξεις εκπαιδευτικού λογισμικού, προβολή υπηρεσιών ηλεκτρονικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκπαιδευτικών παιχνιδιών και εξοπλισμού ηλεκτρονικής μάθησης.
Εκθέτες που δραστηριοποιούνται στη διαρκώς ανερχόμενη αγορά της ηλεκτρονικής μάθησης θα δώσουν το παρών.

To KEAN στηρίζει και συμμετέχει στην έκθεση ενώ συμμετέχει σε μία συζήτηση στρογγυλής τράπεζας σχετικά με τις στις δράσεις εκπαίδευσης και προώθησης του εθελοντισμού την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης.

Βασικός στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού είναι η ενθάρρυνση και η υποστήριξη  προσπαθειών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που ευνοούν και προωθούν τον εθελοντισμό. Οι δράσεις προώθησης του εθελοντισμού που υλοποιούνται κυρίως στην Ελλάδα  διοργανώνονται είτε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (Υ.Δ.Α.Σ.) είτε από μη κυβερνητικούς οργανισμούς (ΜΚΟ) και της τοπική αυτοδιοίκηση. Οι μέθοδοι που ακολουθούνται στις δράσεις εκπαίδευσης και προώθησης του εθελοντισμού ποικίλουν και υπάρχει ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των φορέων για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων.
Στόχοι της συζήτησης στρογγυλής τράπεζας είναι να πραγματοποιηθεί:

  • ανταλλαγή εμπειριών, βέλτιστων πρακτικών και προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι ΜΚΟ και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης στην υλοποίηση των δράσεων εκπαίδευσης και προώθησης του εθελοντισμού
  • συζήτηση γύρω από τα ανοικτά θέματα που υπάρχουν στο χώρο της εκπαίδευσης και προώθησης του εθελοντισμού

 

Στην συζήτηση θα συμμετέχουν:

-Τάσος Ζαφειρόπουλος από τους Activista της ActionAid Hellas
-Ντόρα Βουγιούκα από ΕΛΙΞ 
-Σωτήρης Θεμιστοκλέους από το  CARDET
-Ειρήνη Καρέτα και Μαρίνα Σαρλή από FAIR TRADE

-Αγγελική Μπούρα ,από Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς

Τη συνάντηση θα συντονίσε ο Πρόεδρος του ΚΕΑΝ Σταύρος Μηλιώνης

  

Περισσότερα  στο http://www.elearningexpo.gr/