Διαθεματική Εκδήλωση του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών

«Δια βίου μάθηση και εθελοντισμός»

Αθήνα 15/12/2011- “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων, αίθουσα Δ7- Κωνσταντίνος Καβάφης, Γκάζι, Πειραιώς 100

 

Το 2011, Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού, αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για την αναγνώριση της αξίας και της σημασίας των εθελοντικών δραστηριοτήτων, οι οποίες μπορεί να πάρουν διάφορες μορφές και διαστάσεις με βάση τις αξίες, αρχές και την κοινωνικό -οικονομική και πολιτισμική δομή της κοινωνίας. 
 
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Εθνική Μονάδα του Προγράμματος Δια Βίου Μάθηση και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Εθνικός Συντονιστικός Φορέας για το «Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011», διοργανώνουν εκδήλωση για τον Εθελοντισμό και τη δια βίου μάθηση στην «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων.
 
Στην εκδήλωση θα δοθεί η ευκαιρία τόσο στους εθελοντές όσο και στις εθελοντικές οργανώσεις να αναδείξουν τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς και να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες κυρίως στο πλαίσιο του προγράμματος Δια Βίου Μάθηση (Erasmus, LeonardodaVinci, Grundtvig, Comenius). Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ενεργούς εθελοντές και να ενημερωθούν για τη δράση εθελοντικών οργανώσεων και για εθελοντικά προγράμματα, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ή και να συμμετάσχουν σε κάποια δρώμενα που θα πραγματοποιήσουν οι εθελοντικές οργανώσεις κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσημης έναρξης της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 15:30, στην αίθουσα Δ7 της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, θα απευθύνουν χαιρετισμό εκπρόσωποι από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και τη Διοίκηση της «Τεχνόπολις» του δήμου Αθηναίων.
 
Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς ενώ θα συμμετέχει ενεργά και η Μόνιμη αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
 
Στην αίθουσα, όπου θα λειτουργούν 25 θεματικά περίπτερα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία ενημερωθούν για τις δράσεις των εθελοντικών οργανώσεων στον τομέα της δια βιου Μάθησης. Σε θεματικά Περίπτερα θα συμμετέχουν επίσης εκπρόσωποι φορέων που υλοποιούν πολιτικές και προγράμματα σχετικά με την εκπαίδευση, την απασχόληση και τον εθελοντισμό στην Ελλάδα καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων των Οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι επισκέπτες των περιπτέρων θα μπορούν να προμηθευτούν ενημερωτικό υλικό σχετικά με τους τομείς που προαναφέρθηκαν.
 
Στο κοινό  Περίπτερο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα θα διατίθεται προς τους επισκέπτες ενημερωτικό υλικό με σκοπό την καλύτερη και πληρέστερη κατανόηση του τρόπου λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με κεντρικό άξονα τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ (1981-2011).
 
Στο τέλος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την εθελοντική συμμετοχή του συγκροτήματος NIGMA (supportedbyTrEiSiMiSi)
 
Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη.