Το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων  γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  πραγματοποιώντας δράσεις σε όλη την Ελλάδα. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου και αποτελεί το κύριο όχημα του ΟΗΕ από το 1972 για την ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

 

          Συγκεκριμένα το ΚΕΑΝ θα βρίσκεται :

-στις 05 - 06/06/2012 στο Δήμο Ρόδου μαζί με όλα τα δημοτικά σχολεία του Δήμου. Με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και εκπαίδευση, θα διεξαχθεί ένα «Τουρνουά Planetbook” ανάμεσα στα 18 δημοτικά σχολεία του Δήμου Ρόδου και τα 5 σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Αρχαγγέλου. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, ο οποίος θα υποδεχθεί το επιδαπέδιο παιχνίδι του ΚΕΑΝ ,το Planetbook στο Γήπεδο Μπάσκετ του Δωριέα .

-στις 05/06/2012 το ΚΕΑΝ διοργανώνει εκδήλωση με δραστηριότητες  οικο-κηπουρικής ,Eco Gardening Activities στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης ‘Αντώνης Τρίτσης’ στο χώρο του natura shop (11.00 πμ εως  14.00μμ  & από τις 17.00μμ εως τις 19.00μμ)

-στις 11/06/2012  και ώρα 18.00 μμ το ΚΕΑΝ θα παρουσιάσει το Planetbook σε εκδήλωση που διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά, με στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

- στις  8 , 9 και 10 Ιουνίου  και ώρες 17.00 – 21.00  το Planetbook θα βρίσκεται και στο Οικολογικό Πάρκο του Ψυχικού για να ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά τους επισκέπτες του πάρκου.

 

Σας καλούμε όλους να παίξουμε οικολογικά  Planetbook  και παράλληλα να παρακολουθήσετε mini σεμινάρια κηπουρικής , γιορτάζοντας την Παγκόσμια  Ημέρα Περιβάλλοντος.