ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
05/06/2012
 
Λόγω της Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Τρίτη 5 Ιουνίου του 2012 το KEANπραγματοποίησε στο πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης», δύο κύκλους σεμιναρίων οικο- κηπουρικής.
Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις δράσεις του φορέα, να μάθουν βασικές αρχές και έννοιες για την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τη γη και το νερό.
Συγκεκριμένα στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης στις 11:00 με 14:00, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το ΚΕΑΝ, το έργο και τις δράσεις του, έπειτα παρουσιάστηκε ο χώρος του πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Ενώ στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε το επιμορφωτικό σεμινάριο της οικο-κηπουρικής με βασικές αρχές για το περιβάλλον την σημασία του και τρόπους για την προστασία του.
Στην συνέχεια οι συμμετέχοντες πραγματοποίησαν βόλτα στο πάρκο και επέστρεψαν στις 17:00 για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα του ecogardeningactivitiesτο οποίο πραγματοποιείτε από το ΚΕΑΝ. Εκεί οι συμμετέχοντες μαζί με την δεύτερη ομάδα εκπαιδευόμενων του EcoGardeningActivitiesείχαν την ευκαιρία να διδαχτούν τα βασικά βήματα των φυτεύσεων μέσα από παρουσίαση και έπειτα να εφαρμόσουν τις γνώσεις που διδάχτηκαν στο πεδίο. Με αυτόν τον τρόπο οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με την γη, το χώμα, το νερό και τα εργαλεία του κηπουρού.