Το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και με την Κοινωνία των Πολιτών μέσω της περιβαλλοντικής οργάνωσης ΚΕΑΝ πραγματοποίησε επίσκεψη στο 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Παπάγου, την Τρίτη 15 Μαΐου 2012.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης προέβλεπε ενημέρωση - παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των θεσμικών της οργάνων. Μετά την παρουσίαση ακολούθησε  συζήτηση, ερωτήσεις και ανταλλαγή απόψεων με τον κύριο Άγγελο Καπετανίδη, εκπρόσωπο του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και την κυρία Δήμητρα Γεωργανά, εκπρόσωπο της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έθεσαν τα ερωτήματα και τις απορίες τους σχετικά με τους τομείς δράσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μοιράστηκαν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους σχετικά με το μελλοντικό ρόλο της Ελλάδας μέσα σε αυτήν.

Η εκπρόσωπος του ΚΕΑΝ, κυρία Ματίνα Κανάκη, ανέλαβε να ενημερώσει τους μαθητές για το περιβάλλον, αφενός μεν τονίζοντας ότι η προστασία του περιβάλλοντος βρίσκεται εδώ και χρόνια στο επίκεντρο των ευρωπαϊκών πολιτικών και, αφετέρου να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές με στόχο την ενίσχυση της περιβαλλοντικής τους συνείδησης. Επίσης, η κ. Κανάκη, παρουσίασε σε ομάδες μαθητών το επιτραπέζιο παιχνίδι για το περιβάλλον "Planetbook". Οι μαθητές που παρακολούθησαν την παρουσίαση αυτή είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν εμπλουτίζοντας τις γνώσεις για το περιβάλλον.