ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΡΑΣΗΣ

ΣΤΙΣ 19 ΜΑΙΟΥ 2012 

 
Το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με την Teleperformance και το Δίκτυο Εθελοντών, το Σάββατο στις 19 Μαΐου 2012 πραγματοποίησαν διπλή εθελοντική δράση στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης Αντώνης Τρίτσης. Παρόλο που ο καιρός δεν ήταν και ο καλύτερος, συμμετείχαν στη δράση 15 εθελοντών.
Πριν την έναρξη των δράσεων πραγματοποιήθηκε χαιρετισμός και καλωσόρισμα των συμμετεχόντων από τον πρόεδρο του ΚΕΑΝ, κύριο Σταύρο Μηλιώνη. Έπειτα πραγματοποιήθηκε συνοπτικό σεμινάριο φύτευσης για τα βήματα που θα έπρεπε να ακολουθηθούν για την δράση της φύτευσης. 
Η πρώτη δράση διήρκησε δύο ώρες και πραγματοποιήθηκε με σκοπό τον καθαρισμό των δύο κεντρικών λιμνών του πάρκου. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε με την χρήση ειδικού εξοπλισμού όπως  απόχες, χτένια και σακούλες. Έπειτα από το τέλος της πρώτης δράσης και την αρχή της δεύτερης, μεσολάβησε ένα διάλειμμα ξεκούρασης και φαγητού.
Στην συνέχεια, η ομάδα των εθελοντών κατευθύνθηκε προς τον κήπο του πάρκου όπου εκεί φύτεψαν αρωματικά φυτά, λαχανικά και φρούτα. Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε με την χρήση ειδικού εξοπλισμού όπως  τσάπες, τσουγκράνες, φτυάρια, ποτιστήρια και τα φυτάρια.
Τέλος θα ήταν παράλειψή μας εάν δεν ευχαριστούσαμε την Teleperformanceη οποία μετά το πέρας της δράσης παραχώρησε όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο ΚΕΑΝ και το Δίκτυο Εθελοντών.