Κατά της διακίνησης & σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών

 

Το ΚΕΑΝ υποστηρίζει τον διεθνή, μη κερδοσκοπικό οργανισμό  Love146 για την δημιουργία καμπάνιας υπέρ της προστασίας  παιδιών από την διακίνηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση.

 

LOVE146

Ο διεθνής φιλανθρωπικός οργανισμός LOVE146 (www.love146.org) εργάζεται για την καταπολέμηση του φαινομένου της διακίνησης και εμπορίας παιδιών, μέσα από πρακτικές λύσεις (διάσωση θυμάτων, περίθαλψη, επανένταξη) και για την ενδυνάμωση του παγκόσμιου κινήματος κατά του φαινομένου αυτού.

 

Η ΙΣΤΟΡΙΑ


Ο αριθμός 146 ανήκει σε ένα κοριτσάκι που οι εμπνευστές/ιδρυτές του οργανισμού εντόπισαν το 2002 σε οίκο ανοχής στη NA Ασία. Υπήρχαν κι άλλα παιδάκια εκεί, ηλικίας 4-15χρόνων, όλα με έναν αριθμό επάνω τους. Χωρίς όνομα. Το κοριτσάκι με το 146 ήταν το μόνο που τους κοίταξε.

 

"Ο αριθμός της ήταν ο 146. Κοιτούσε μέσα από το τζάμι. Μας παρατηρούσε με την διαπεραστική της ματιά. Υπήρχε ακόμα δύναμη στα μάτια της. Υπήρχε ακόμα ζωή μέσα σε αυτό το κορίτσι."


ΤΟ ΟΡΑΜΑ

Η εξάλειψη του φαινομένου της εμπορίας παιδιών.

Τίποτα λιγότερο.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Η πρόληψη, η καταπολέμηση και η επανένταξη των θυμάτων σε υγιή περιβάλλοντα.

Υπάρχει η εντύπωση ότι η διακίνηση και η σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών συμβαίνει μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η αλήθεια είναι πως παιδιά διακινούνται καθημερινά σε όλη την Ευρώπη.


Στην Ελλάδα, ο LOVE146 ξεκινάει την παρουσία του μέσα απο την συνεργασία του με την ΜΚΟ ΚΕΑΝ (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, (www.kean.gr).
Το έργο του Love146-Greece για την ενημέρωση των νέων για τα φαινόμενα τηςσύγχρονης δουλείας και του trafficking παιδιών, υποστηρίζουν η ανεξάρτητη πρωτοβουλία " The No Project " ( www.thenoproject.org), 
η ΜΚΟ "Νέα Ζωή" ( www.neazoi.org ), ενώ παράλληλα εξελίσσουμε την επικοινωνία/συνεργασία μας με την ΜΚΟ "'Αρσις" (www.arsis.gr). 


Στόχος είναι η δημιουργία Ελληνικού Παραρτήματος και ο συντονισμός δράσεων για την ενημέρωση των πολιτών και την καταπολέμηση του φαινομένου.

Στόχος είναι να φέρουμε σε επαφή εκπροσώπους φορέων, εθελοντικών και επίσημων, ώστε να αντιμετωπιστεί ολιστικά, με υπευθυνότητα και συνέπεια ένα παγκόσμιο φαινόμενο που είναι ήδη στις ελληνικές γειτονιές.

Στόχος είναι κάθε παιδί να μπορεί να είναι παιδί.Άνοιξε τα μάτια σου. Διάδωσέ το.

  

Δείτε το τηλεοπτικό σποτ του Love146 στην Ελλάδα με την υποστήριξη του MAD και του MAD Radio 106.2

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ- 8/11/2012

Την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου, 2-3μμ, στο Βιβλιοπωλείο «Οίκος Ανοχής Σκέψης - Free Thinking Zone»,  Σκουφά 64& Γριβαίων,Αθήνα , το Κ.Ε.Α.Ν.  (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων) πραγματοποίησε με επιτυχία Συνέντευξη Τύπου σχετικά με την καμπάνια του Love146-Greece και την συμμετοχή μας στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012.

Το Κ.Ε.Α.Ν. φιλοξενεί και υποστηρίζει στην Ελλάδα την καμπάνια του LOVE146 (www.love146.org), του διεθνούς, μη κερδοσκοπικού οργανισμού για την προστασία των παιδιών από την διακίνηση και την σεξουαλική εκμετάλλευση, με κύριο στόχο την συμβολή στην ενημέρωση των πολιτών για το παγκόσμιο φαινόμενο της εμπορίας παιδιών και την υποστήριξη της επικοινωνίας και του έργου των ήδη υπαρχουσών πρωτοβουλιών και κοινωνικών ομάδων με σχετική δράση.

Στη συνέντευξη τύπου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΚΕΑΝ, κ. Σταύρος Μηλιώνης, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Love146 στην Ελλάδα, κ. Μανταλένα Καϊλή, η Ειδ. Επιστήμων του Κύκλου Δικαιωμάτων του Παιδιού από την Ανεξάρτητη Αρχή «Συνήγορος του Πολίτη», κ. Μαρία Τσάγκαρη, η Κοινωνική Λειτουργός από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, κ. Μαριέλλα Μιχαηλίδου, η Δημοσιογράφος του βρετανικού καναλιού ITV, κ. Μαρία Καγκελίδου και η Πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, κ. Μάρθα Φλωράτου.

Τα βασικότερα σημεία που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου είναι τα ακόλουθα:

-          Ο Love146 στην Ελλάδα και η υποστήριξη της καμπάνιας από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων

-          Σεξουαλική εκμετάλλευση και διακίνηση των παιδιών στην Ελλάδα

-          Ελλείψεις στην επικοινωνία του φαινομένου εντός συνόρων που στοχεύει σε γονείς, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες

-          Η κάλυψη των παιδιών από τα ΜΜΕ

-          Ο ρόλος των εκπαιδευτικών στη σωστή διαπαιδαγώγηση των νέων

-          Εκπαιδευτικό λογισμικό για τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία

-          Ενδο-οικογενειακή βία και οικογενειακά πρότυπα

Με βάση τις παραπάνω θεματικές ενότητες κινήθηκε η συζήτηση μεταξύ των ομιλητών, ειδικών επιστημονικών συμβούλων και εκπαιδευτικών για την έναρξη στρατηγικών μέτρων και μέσων που πρέπει να παρθούν άμεσα για την σωστή ενημέρωση των πολιτών, και τη δημιουργία δικτύων με απώτερο σκοπό την ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου.

 

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΩΝ

 

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012, 8πμ. το ΚΕΑΝ συμμετείχε  με 30 δρομείς στον δρόμο των 5χλμ του Κλασσικού Μαραθωνίου στην Αθήνα για τον Love146.

Από τους δρομείς συγκεντρώθηκε συμβολικό ποσό για την υποστήριξη του σκοπού.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ LOVE146 GREECE

Στις 21/11/2012 το Βιβλιοπωλείο «Οίκος Ανοχής Σκέψης - Free Thinking Zone»,  Σκουφά 64& Γριβαίων,Αθήνα, παρουσίασε το μυθιστόρημα 'ΖαΖα' του Κυριάκου Αθανασιάδη.

Εκεί είχε την τιμή να παρευρεθεί ο Love146 Greece για να ενημερώσει τους προσκεκλημένους σχετικά με την δράση και τους στόχους της καμπάνιας στην Ελλάδα. Ένα μέρος των εσόδων του βιβλίου θα διατεθεί στην καμπάνια του Love146 Greece. 

Ευχαριστούμε πολύ για την υποστήριξη.

 

Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ JUNIOR ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ LOVE146 GREECE 

Eυχαριστoύμε θερμά την ομάδα του ΠΑΟΚ JUNIOR για την ευγενική υποστήριξή και την φιλοξενία της καμπάνιας μας!!! 

 

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ- 20/4/2013

Το Σάββατο 20 Απριλίου, 11πμ-2μμ, στο Αμφιθέατρο Αθήνα 9.84, Τεχνόπολις, Γκάζι, το Κ.Ε.Α.Ν.  (Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων)- Love146 κατά της διακίνησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης των παιδιών- και ο ΟΠΑΝΔΑ (Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων)  πραγματοποίησαν εκδήλωση  με θέμα την προστασία της ανηλικότητας, και την έξαρση του φαινομένου της διακίνησης και εμπορίας παιδιών με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών.

Η εκδήλωση είχε τίτλο «Μήπως είναι ευθύνη μου… και να σε προστατέψω;».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε προβολή σχετικής ταινίας με τίτλο «Επικίνδυνη Σιωπή» (The Whistleblower).

Μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε συζήτηση με το panel το οποίο αποτελούνταν από τους Διευθυντή Φυσικής Αγωγής- Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δασκαλάκη Στέλιο,  Υπεύθυνη Επικοινωνίας Love146-Ελλάδα, Καϊλή Μανταλένα, Πρόεδρος Δ.Σ. ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, Μηλιώνης Σταύρος,  Ειδ. Σύμβουλος, Εθνικού Συντονιστικού Μηχανισμού για την καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων- Γραφείο Γενικού Γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Υπουργείο Εξωτερικών, Μοσκώφ Ηρακλής,  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, Σκαφίδα Αρετή, Εκπαιδευτικός, Μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Πρώτης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων, Φλωράτου Μάρθα, Operations Director, Love146 Europe, Gaz Kishere.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης επικράτησε ένας υγιής διάλογος μεταξύ εκπαιδευτικών και φορέων. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν σε δικές τους περιπτώσεις με μαθητές μέσα στα σχολεία που υπέστησαν διάφορες μορφές κακοποίησης. Επίσης ειπώθηκε ότι ενώ υπάρχει διάθεση από την μεριά των εκπαιδευτικών να βοηθήσουν τέτοιες περιπτώσεις, δυστυχώς υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης και κατάρτισης από εξουσιοδοτημένους επίσημους φορείς της πολιτείας για τα βήματα που χρειάζεται να ακολουθήσουν. Γι’αυτό και προτάθηκε η ιδέα να δημιουργηθεί μία πρόταση ειδικού εγχειριδίου για σχολεία στο οποίο να έχουν άμεση πρόσβαση όλοι οι καθηγητές/εκπαιδευτικοί ακόμα και οι μαθητές. Άλλα σημαντικά σημεία που συζητήθηκαν ήταν η σημερινή κατάσταση στην χώρα μας σχετικά με το φαινόμενο της διακίνησης παιδιών και ιδιαίτερα η έξαρση του φαινομένου εξαναγκαστικής παιδικής εργασίας- όπως υπογράμμισε και τόνισε σε σχετική του παρέμβαση ο κύριος Μοσκώφ Ηρακλής. Έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για συστηματική και εξειδικευμένη επικοινωνία του εκπαιδευτικού με τον γονέα καθώς και για περαιτέρω γνώση και ενημέρωση του φαινομένου ιδιαίτερα στα σχολεία, το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια της Πρόληψης.

Με βάση τις παραπάνω θεματικές ενότητες κινήθηκε η συζήτηση μεταξύ των ομιλητών, ειδικών επιστημονικών συμβούλων και εκπαιδευτικών για την έναρξη στρατηγικών μέτρων και μέσων που πρέπει να λυθούν άμεσα για την σωστή ενημέρωση των πολιτών, και τη δημιουργία δικτύων με απώτερο σκοπό την ολιστική αντιμετώπιση του φαινομένου. 

       

 

 

NEA

Greece: “Troika bailout conditions are undermining human rights,” warns UN expert on debt and human rights

- Concluding observations- Greece, United Nations, Convention on the Rights of the Child, Committee on the Rights of the Child

 

 

 http://www.love146.org/

http://www.love146.org/europe

 

 Με την υποστήριξη των

 

        

 

                

 

 

 

Χορηγοί

          

 

 

 

Χορηγοί Επικοινωνίας