"Youngs for Solidarity"

 

Το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας "Youngs for Solidarity" αποτελείτο από τρία (3) διαφορετικά υποπρογράμματα - "Youngs for Solidarity 9", "Youngs for Solidarity 7" και "Youngs for Solidarity 6". Το ΚΕΑΝ συμμετείχε στο εν λόγω έργο ως οργανισμός υποδοχής εθελοντών και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ataturk, που ήταν ο Συντονιστής του έργου και φορέας αποστολής, φιλοξένησε συνολικά 8 νέους και νέες με στόχο να υλοποιήσουν το πρόγραμμα τους στην χώρα μας.

Το κάθε πρόγραμμα είχε διάρκεια ένα (1μήνα και περιελάμβανε δραστηριότητες όπως συμμετοχή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα του ΚΕΑΝ που απευθύνονται σε μαθητές, Λειτουργία και διαχείριση του γραφείου του Δικτύου Εθελοντών που βρίσκεται εντός του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης", δραστηριότητες  διατήρησης και φροντίδας πράσινων σημείων, διοικητικές εργασίες, μεταφράσεις και διαχείριση της ιστοσελίδας του φορέα και των σελίδων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την εμπειρία που αποκόμισαν οι νέοι από την συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας.


"Youngs for Solidarity 9"

(29/08/2016 – 04/10/2016)

Mehmet

"Γεια σας!

Με λένε Mehmet και σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Πάντα ήθελα να έρθω στην Ελλάδα και κατάφερα να εκπληρώσω το όνειρό μου μέσω του προγράμματος EVS.

Μόλις έφτασα εδώ, δεν ένιωσα ούτε μια στιγμή σαν ξένος γιατί η κουλτούρα και οι άνθρωποι στην Ελλάδα μοιάζουν πολύ με τη δική μου κουλτούρα και τους ανθρώπους στη χώρα μου. Πέρασα πολύ ωραία στο ΚΕΑΝ, ιδιαίτερα στο γραφείο της οργάνωσης μέσα στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», όπου το περιβάλλον ήταν ήρεμο και ευχάριστο. Επίσης, έκανα νέους φίλους, κάποιοι από αυτούς Ιταλοί και κάποιοι Έλληνες.

Το EVS έγινε ο λόγος που γνώρισα νέους ανθρώπους και νέες κουλτούρες. Κάντε οπωσδήποτε κι εσείς αίτηση για EVS!"

 

 

Pelin

"Γεια σας!

Είμαι η Pelin και κατάγομαι από το Erzurum και σπουδάζω Οδοντιατρική στο Πανεπιστήμιο Ataturk. Μου αρέσει η Αθήνα γιατί έχει ευγενικούς ανθρώπους όπως και η Τουρκία.

Το πρόγραμμα EVS είναι μια πολύ καλή εμπειρία για όλους! Πολλά ευχαριστώ στο KEAN!"

 

 

 

 

Semiha

 

"Γεια σας, ονομάζομαι Semiha και σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Ataturk. Πέρασα πολύ ωραία στο ΚΕΑΝ και μου άρεσαν ιδιαίτερα οι δραστηριότητες πάνω στον τομέα του περιβάλλοντος και τα προγράμματα που υλοποιεί το ΚΕΑΝ.

Οι άνθρωποι στην Ελλάδα έχουν σεβασμό και είναι ευγενικοί και η Ελληνική κουλτούρα και ιστορία είναι τόσο παλιά και όμορφη.

Ευχαριστώ για όλα EVS και KEAN!"

 

 

 

Özgün Umut

"Το όνομά μου είναι Ozgun Umut και πέρασα πολύ ωραία στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα αυτό μου προσέφερε την ευκαιρία να γνωρίσω νέους ανθρώπους και μια νέα χώρα. Για όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα EVS, το συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Ευχαριστώ KEAN!"

 

 

 

"Youngs for Solidarity 7"

(5.08.2015 - 5.09.2015)

 

Eda

"Γειά σας! Είμαι η Eda, έρχομαι από το Erzurum της Τουρκίας, σπουδάζω στο Πανεπιστήμιο Atatürk και αυτή την χρονική περίοδο πραγματοποιώ το πρόγραμμα EVS στο KEAN. Μαθαίνω πολλά νέα πράγματα και περνάω υπέροχα. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, έμαθα πολλά για νέες κουλτούρες και συνήθειες και γνώρισα καινούριους ανθρώπους. Η ομάδα του ΚΕΑΝ σέβεται και καταλαβαίνει τις ανάγκες διαφορετικών ανθρώπων και μας βοηθά ώστε να ικανοποιήσουμε τις προσδοκίες μας. Έχω αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και γνώση μέσα από την υλοποίηση του προγράμματός μου στο ΚΕΑΝ.

Ευχαριστώ για όλα KEAN!!"

 

 

 

Gulfidan

"Γεια σας!

Ονομάζομαι Gulfidan και σπουδάζω Δημόσιες Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Ataturk. Μέσα από το EVS μου στο KEAN, γνώρισα διαφορετικές κουλτούρες και ανθρώπους και συνειδητοποίησα πόσα ωραία φαγητά υπάρχουν στην Ελλάδα.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ΚΕΑΝ που μου έδωσε την ευκαιρία να επισκεφτώ μια Ευρωπαϊκή πόλη και να αναπτύξω τις προσωπικές και τεχνικές μου δεξιότητες. Ως φοιτήτρια Δημοσίων Σχέσεων, θα ήθελα να πω ότι οι Έλληνες είναι πολύ ζεστοί και φιλόξενοι. Θα ήθελα να λάβω ξανά μέρος σε ένα πρόγραμμα σαν και αυτό."

 

 

 

"Youngs for Solidarity 6"

(1.06.2015 - 1.07.2015)

 

Kerem 

"Γειά σας! Είμαι από την πόλη Erzurum της Τουρκίας! Δεν είχα ταξιδέψει ξανά στο εξωτερικό. Πέρασα υπέροχα στο ΚΕΑΝ και έμαθα πολλά καινούρια πράγματα. Ανέπτυξα τεχνικές δεξιότητες και ταυτόχρονα βελτίωσα τις οργανωτικές και προσωπικές μου ικανότητες. Προτείνω σε όλους τους νέους να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα EVS. Ανακάλυψα πολλά για την Ελληνική κουλτούρα, επισκέφθηκα πολλά ιστορικά μέρη και δημιούργησα καινούριες φιλίες. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτή την εμπειρία.

Ευχαριστώ που μου δώσατε αυτή τη δυνατότητα!"

 

 

 

Yusuf

"Γεια σας, ονομάζομαι Yusuf και αυτήν την χρονική περίοδο κάνω μεταπτυχιακές σπουδές στη γεωργική μηχανική στο Πανεπιστήμιο Ataturk, το οποίο βρίσκεται στην Τουρκία. Αποφάσισα να συμμετάσχω στο πρόγραμμα EVS ώστε να μπορέσω να ταξιδέψω σε μια ξένη χώρα, να μάθω την ιστορία της, να γνωρίσω έναν καινούριο πολιτισμό και να κάνω νέους φίλους. Το EVS ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία για να πραγματοποιήσω τις προσδοκίες μου. Επέλεξα να κάνω το EVS μου στο ΚΕΑΝ γιατί ενδιαφέρομαι πραγματικά για τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ο οργανισμός.  

Ευχαριστώ για όλα KEAN...΄Ηταν μια εκπληκτική εμπειρία για μένα!"