ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Για την καταπολέμηση της διακίνησης και εκμετάλλευσης παιδιών

Στις 16-18 Οκτωβρίου 2013, θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το Διαδικτυακό Διεθνές Συνέδριο για την καταπολέμηση της διακίνησης παιδιών. Αυτή η πρωτοποριακή τριήμερη διοργάνωση στοχεύει στον συντονισμό της παγκόσμιας κοινότητας εκείνων που εργάζονται για την καταπολέμηση της διακίνησης και εκμετάλλευσης παιδιών. Το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC το χαρακτήρισε "κορυφαίο διεθνές συνέδριο".
Βασισμένο αποκλειστικά στις δυνατότητες του διαδικτύου, το συνέδριο αυτό συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό εκπροσώπων απο τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, απο τον χώρο των επιχειρήσεων, της εκπαίδευσης, της κυβέρνησης,της υγείας, της δικαιοσύνης, και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Η εγγραφή και η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους.

Περισσότερα απο 40 διαδικτυακά σεμινάρια (webinars) ,για τρεις ημέρες, σε τοπική ώρα, στα αγγλικά, θα είναι διαθέσιμα για τους τους συμμετέχοντες ,οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν σημαντικούς ομιλητές όπως : 
Luis CdeBaca, δικηγόρος, εκπρόσωπος του Γραφείου για την Παρακολούθηση και Καταπολέμηση της διακίνησης ανθρώπων, ΗΠΑ
Joy Ngozi Ezeilo, δικηγόρος , καθηγήτρια Νομικής στο Παν/μιο Νιγηρίας, ειδική ανταποκρίτρια του ΟΗΕ για θέματα διακίνησης ανθρώπων
Maria Grazia Giammarinero, δικαστής Ρώμης, ειδική εκπρόσωπος σε θέματα του διακίνησης ανθρώπων του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE)
Dr. Myria Vassiliadou, συντονιστής της ΕΕ για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων
Grace Akallo, πρώην ανήλικη στρατιώτης στην Ουγκάντα και ιδρυτής της Ένωσης Αφρικανών για τα δικαιώματα γυναικών και παιδιών 
Rosi Orozco, ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα ,Μεξικό
Ruchira Gupta, δημοσιογράφος και ιδρυτής της Διεθνούς Οργάνωσης για τις Γυναίκες Apne Aap, Ινδία
Rachel Lloyd, Ιδρυτής της Οργάνωσης για την Εκπαιδευτική και Συμβουλευτική υποστήριξη για κορίτσια , Νέα Υόρκη
Dr. Gundelina Velazco, συντονιστής του Love146 Περίθαλψη στην Ασία, Φιλιππίνες

Ανάμεσα στους ομιλητές είναι και εκπρόσωποι απο διεθνείς διοργανώσεις όπως οι Polaris, ECPAT, Terre des Hommes, Bnardo's, Unicef καθώς και εκπρόσωποι κοινοτήτων στις ΗΠΑ, την Αφρική, την Ευρώπη, την Ασία, την Αυστραλία.

Απο την Ελλάδα, το σεμινάριο διοργανώνεται απο τον LOVE146- Greece & το Κ.Ε.Α.Ν. , με τίτλο : "Η προστασία του παιδιού στην εποχή της κρίσης - τί ακριβώς συμβαίνει με την διακίνηση παιδιών στην Ελλάδα; Νομοθεσία, Πολιτική, Πρακτική " .

Την παρουσίαση εκ μέρους των Love146& Κ.Ε.Α.Ν κάνει η Μανταλένα Καϊλή, δικηγόρος, υπεύθυνη σχεδιασμού& επικοινωνίας για την συνεργασία Love146&Κ.Ε.Α.Ν.

Συμμετέχουν με τις εισηγήσεις τους -στα αγγλικά- για τις σχετικές εξελίξεις στην Ελλάδα οι :
Γιώργος Μόσχος, Συνήγορος του Παιδιού, 
Ηρακλής Μοσκώφ, συντονιστής για θέματα διακίνησης ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, 
Παρούλα Νάσκου-Περράκη, καθηγήτρια Δικαίου Διεθνών Οργανισμών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Η Ané Auret, υπεύθυνη του Οργανισμού Touchpoint Child Protection και συν-ιδρύτρια του Συνεδρίου εξηγεί το σκεπτικό πίσω απο αυτήν την διοργάνωση “μέσω αυτού του Συνεδρίου, δημιουργούμε μια Πλατφόρμα Επικοινωνίας χωρίς περιορισμούς και όρια, ώστε να διευκολύνουμε τους ανθρώπους που εργάζονται διεθνώς για την καταπολέμηση της διακίνησης παιδιών να συνεργαστούν, να ανταλλάξουν ιδεές,να χτίσουν συνέργειες και να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για συνεργασίες. Οι δυνατότητες για συλλογική δράση μέσω των ψηφιακών διαύλων είναι συγκλονιστικές και έτσι εξελίσσουμε και αναμεταδίδουμε την πληροφορία και την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν”.
Ο Philip Ishola, υπεύθυνος του Γραφείου Counter Child Human Trafficking Και συν-ιδρυτής του Συνεδρίου σχολιάζει: “ Η καταπολέμηση της διακίνησης παιδιών δεν μπορεί να είναι στόχος μιας υπηρεσίας ή μιας χώρας. Είναι κάτι που απαιτεί την βοήθεια απο τις κυβερνήσεις, τις υπηρεσίες και τους οργανισμόυς απο όλον τον κόσμο. Το Διαδικτυακό Συνέδριο για την Καταπολέμηση της Διακίνησης Παιδιών(Online Counter Child Trafficking Conference) Είναι ένας τρόπος ώστε η διεθνής κοινότητα να συμμετάσχει στην προσπάθεια μας κατά των εγκληματιών που διακινούν και εκμεταλλεύονται παιδιά. Μέσω αυτής της διοργάνωσης θέλουμε να συνεισφέρουμε στο έργο της κοινότητας για την καταπολέμηση της διακίνησης παιδιών , να αναδείξουμε τις αποτελεσματικές πρακτικές και συνεργασίες ατόμων και οργανισμών, ώστε να μπεί οριστικό τέλος στην κακομεταχείρηση και την διακίνηση των παιδιών ".

Η διακίνηση ανθρώπων είναι βιομηχανία 32 δις. Δολαρίων τον χρόνο και βρίσκεται σε έξαρση διεθνώς. Το γραφείο για τα Ναρκωτικά και το Εγκλημα του Ο.Η.Ε (UNODC) μεταδίδει οτι κατα το 2012 , περίπου 20.9 εκατομμύρια ήταν τα θύματα της διακίινσηςη διεθνώς. Το εμπ´οριο ανθρώπων έχει ξεπεράσει το παράνομο εμπόριο όπλων και προβλέπεται να ξεπεράσει το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών μέχρι το 2018.
Η UNICEF εκτιμά οτι περίπου 2 εκατομύρια παιδίων διακινούνται διεθνώς, με μεγαλο ποσοστό να προορίζεται για σεξουαλική εκμετάλλευση. Έρευνες έχουν δείξει οτι στα τρία παιδιά, τα δύο είναι κορίτσια, το ένα αγόρι. Εκτιμάται οτι το 76% των συναλλαγών για σεξ με ανήλικα κορίτσια ξεκινούν απο το ίντερνετ. 

Πίσω σπο κάθε στατιστική υπάρχει ένα αληθινό παιδί: ένα αγόρι, ένα κορίτσι, μια οικογένεια των οποίων οι ζωές άλλαξαν για πάντα στα χέρια των διακινητών. Τα ναρκωτικά είναι μιας χρήσης. Τα θύματα παραμένουν θύματα και κακοποιούνται σε διαρκή βάση. Το ποσοστό καταδίκης των εγκληματιών διακινητών έναι πολύ χαμηλό. Για το 2012, απο τις 134 χώρες που ενεργοποίησαν νομοθεσίες για την ποινική δίωξη των εγκληματιών , το 16% δεν καταφερε να επιβάλλει ούτε μία καταδίκη.

Πληροφορίες:

Για το διεθνές διαδικτυακό συνέδριο: 

Υπεύθυνος Επικοινωνίας : Peter Dolby, Counter Child Trafficking

Website: Global Online Counter Child Trafficking Conference 

Email: peter@counterchildtrafficking.org 

Tel: +44 (0) 7967532033

Για την συμμετοχή απο την Ελλάδα:

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μανταλένα Καϊλή, ΚΕΑΝ & Love146-Greece

Email: info@kean.gr

Tηλ: 210 2692882

Πληροφορίες για τους διοργανωτές:

Το Συνέδριο "Counter Child Trafficking " δημιουργήθηκε απο δυο οργανισμους με έδρα στην Αγγλία : οι Touchpoint Child Protection και Counter Human Trafficking. Διεθνής συνεργάτης τους είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Love146 Europe .

Το όραμά τους για το μέλλον είναι αυτό το συνέδριο να αποτελέσει ετήσια διοργάνωση και αναπόσπαστο εργαλείο και μηχανισμός υποστήριξης του έργου εκείνων που δουλέυουν για την καταπολέμηση της διακίνησης και εκμετάλλευσης παιδιών. 

Συνεργάτης και Χορηγός επικοινωνίας : The Guardian Global Development Professionals Network, μέσω του προσφάτως δημοσιοποιημένου "Modern-day slavery hub" στο theguardian.com.

Αυτή η διοργάνωση δεν αφορά πολιτική αναμέτρηση και πολιτικές συνέργειες. Οι διοργανωτές αντιλαμβάνονται οτι ήδη υπάρχουν πολλά πολιτικά φόρα για το ευαίσθητο θέμα της εκμετάλλευσης παιδιών και δεν στοχεύουν στο να τα υποκαταστήσουν. Αντιθέτως, το πρόγραμμα αυτό στοχεύει στην ανταλλαγή ιδεών ,εμπειριών και πρακτικών μεταξύ των ανθρώπων που εργάζονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά της διακίνησης και εκμετάλλευσης παιδιών.

Περισσότερες πληροφορίες στα αγγλικά: The Global Event at a Glance

Σύνδεσμοι:

http://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/glotip/Trafficking_in_Persons_2012_web.pdf 
http://www.guardian.co.uk/law/2013/jun/11/human-traffickers-escape-justice-uk 
http://counterchildtrafficking.org/bbc-calls-the-global-online-counter-child-trafficking-conference-a-major-international-summit/

- See more at: http://counterchildtrafficking.org/press-release/#sthash.rUti3jGT.dpuf
 

---------------
Global Online Counter Child Trafficking Conference 
Press Release
London, United Kingdom – 2013, September – The first ever Global Online Counter Child Trafficking Conference will take place between 16 – 18 October 2013. This ground-breaking three-day event aims to bring together the global community of those who are working to end the trafficking and exploitation of children. The BBC has already called it a ‘major international summit’.
Based one hundred percent online, the conference will be the largest gathering of private sector, third sector and public sector professionals and practitioners across the world representing the business, education, government, health care, law enforcement and non-profit sectors. Registration and participation is free, and attendees will have the chance to connect and share and learn from others in the field.
The Conference programme consists of over 40 webinars and for three days and across time zones

Δημοσίευση Νέων

Το KEAN σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού MOZAIΚ-Human Resources Development που πρόκειται να υλοποιηθεί στην πόλη...
Τα εργαστήρια εκμάθησης κώδικα του προγράμματος «Girls Coding II - Digital Coding: Workshops for digital coding skills», που υλοποιείται από το ΚΕΑΝ με τη συμβολή της Google και την υποστήριξη της μη...
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ημερίδα λήξης και παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου «Πράσινες Διαδρομές σε Όμορους Δήμους» που διοργάνωσε το ΚΕΑΝ, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 09:30 πμ στην...
Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή διαβούλευση «Συζητάμε για το πράσινο στην πόλη μας» που διοργάνωσε το ΚΕΑΝ στο πλαίσιο του έργου «Πράσινες διαδρομές σε Όμορους Δήμους» σε...
Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Λήξης του Ευρωπαϊκού έργου «Startup farm: Skills for future eco-farmers» (Geo Ergon Paideia), που διοργάνωσε το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο...
To KEAN σας προσκαλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS) με τίτλο «Footprints» που πρόκειται να υλοποιηθεί στην Νάπολη της Ιταλίας.
Το ΚΕΑΝ σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης" και την υποστήριξη της MADE Group προσφέρουν στα παιδιά την ευκαιρία να συμμετάσχουν δωρεάν στο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!
Θέματα χωρικού σχεδιασμού και περιβάλλοντος συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της δεύτερης προγραμματισμένης σύσκεψης μεταξύ αντιπροσωπειών του Δήμου Αθηναίων και της επιστημονικής ομάδας του ΚΕΑΝ για το...
Στις 7 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση μεταξύ των εταίρων του έργου “PLANETISE: Practical Learning for Action & Networking via an Educational Tool, Inspiring Study of Environment” στην...