Οργανώσεις

Τα νέα των οργανώσεων

τοhttp://www.actionaid.gr/rss/rss.php?cat_id=27&la=1 δεν μπορεί να βρεθεί
Main Greenpeace RSS feed
Κατάρρευση Στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ η Ελλάδα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής
Την 39η θέση ανάμεσα σε 56 χώρες που αξιολογήθηκαν και την 23η στις 28 χώρες της ΕΕ κατέλαβε η Ελλάδα βάσει των ανεπαρκών επιδόσεων της στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Τα συμπεράσματα της ετήσιας διεθνούς αξιολόγησης Climate Change Performance Index 2018 (CCPI) που πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το δίκτυο οργανώσεων Climate Action Network, στο οποίο συμμετέχουν το WWF Ελλάς και η Greenpeace, δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα(1). Η ετήσια έκθεση αξιολογεί τις κλιματικές επιδόσεις 56 χωρών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνολικά, που είναι υπεύθυνες για πάνω από το 90% των παγκόσμιων εκπομπών αεριών του θερμοκηπίου.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της διεθνούς αξιολόγησης η Ελλάδα καταλαμβάνει την 39η θέση ανάμεσα σε 56 χώρες που αξιολογήθηκαν βάσει των επιδόσεων τους στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σημειώνοντας δραματική υστέρηση σε σχέση με πέρσι, καθώς έκτοτε 14 χώρες σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις. Μετεξεταστέα η χώρα μας ιδιαίτερα σε δύο τομείς, στην εφαρμογή εθνικών πολιτικών αλλά και στο εθνικό ανθρακικό αποτύπωμα, καθώς παρά την κρίση, οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου(2) αυξήθηκαν κατά 20%.

Η φετινή επίδοση της Ελλάδας, αξιολογείται ως «κακή» σε σχέση με τη «μέτρια» περσινή επίδοση της, καθώς την τοποθετεί  στην 23η θέση ανάμεσα στις 28 χώρες της ΕΕ (περσινή θέση 17η στην ΕΕ-28), ξεπερνώντας οριακά την Πολωνία και τη Βουλγαρία. Ειδικά στην κατηγορία εφαρμογής εθνικών πολιτικών, στο σύνολο των χωρών που αξιολογηθήκαν (56 χώρες), η Ελλάδα καταλαμβάνει τη θλιβερή 13η θέση, αλλά από το τέλος.

Λιγνίτης ως πότε;

Τα αποτελέσματα που δημοσιεύει η έκθεση δείχνουν πως οι υφιστάμενες δεσμεύσεις της Ελλάδας για συμμετοχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) στο ενεργειακό μείγμα  είναι μακριά από την απαιτούμενη πορεία που απαιτείται για περιορισμό της ανόδου της θερμοκρασίας κάτω από 2°C, πόσω μάλλον από το όριο του 1,5°C που έθεσε η Συμφωνία του Παρισιού, καθώς σε σχέση με πέρσι, έχουν εγκατασταθεί μόλις 140MW αιολικής ισχύος και μόλις 1 MW φωτοβολταϊκών σταθμών. Σύμφωνα με τον δείκτη CCPI, η συμμετοχή των ΑΠΕ στην συνολική παροχή πρωτογενούς ενέργειας στην Ελλάδα πρέπει να ξεπεράσει το 50% το 2030, από περίπου 10% που είναι σήμερα(3). Τα παραπάνω στοιχεία, με βάση και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ευρώπη που δείχνουν πως η Ελλάδα δε θα λαμβάνει δωρεάν δικαιώματα ρύπανσης για την ηλεκτροπαραγωγή της, ενώ είναι υποχρεωμένη να προβεί σε πανάκριβα μέτρα αναβάθμισης των παλιών μονάδων της ΔΕΗ, επιβάλουν την άμεση στροφή της χώρας σε καινοτόμες και καθαρές λύσεις παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας. Ακόμα κι αν αυτό συμβεί, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται πλέον πως η Ελλάδα δεν θα πετύχει τους στόχους συμμετοχής των ΑΠΕ στην ακαθάριστη κατανάλωση ηλεκτρικής για το 2020.

Εξοικονόμηση ενέργειας ή απλά φτώχεια;

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης δείχνουν πως εθνικά υπερήφανοι μπορούμε να είμαστε μόνο για τις επιδόσεις στην κατανάλωση ενέργειας, όπου η Ελλάδα κατατάσσεται 20η από το σύνολο των 56 χωρών στην κατά κεφαλήν συνολική παροχή πρωτογενούς ενέργειας. Με μια πιο προσεκτική ματιά όμως γίνεται εμφανές πως ο ίδιος δείκτης ανά μονάδα ΑΕΠ –που φανερώνει την αποδοτικότητα ελληνικής οικονομίας- αυξήθηκε κατά 3,6% μέσα σε μια μόλις χρονιά. Ειδικά τα ελληνικά νοικοκυριά έχουν αυξήσει την ενεργειακή τους κατανάλωση κατά 16% (2014-2015).

«Οι κλιματικές επιδόσεις της Ελλάδας συνάδουν με σενάριο αύξησης της πλανητικής θερμοκρασίας πάνω από τους 4°C και ουδεμία σχέση έχουν με τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη Συμφωνία του Παρισιού. Δεν είναι υπερβολή ο ισχυρισμός ότι η εμμονική στήριξη σε λιγνίτη και εξορύξεις υδρογονανθράκων περισσότερο παραπέμπουν σε πολιτικές επιλογές Τραμπ παρά σε προοδευτικό κράτος που στοχεύει στη γρήγορη και κοινωνικά δίκαιη ενεργειακή μετάβαση. Τα όποια μικρά θετικά βήματα στην αυτοπαραγωγή ηλιακής ενέργειας δεν αλλάζουν το γεγονός ότι η Ελλάδα ακόμα έχει κλιματική πολιτική στα λόγια και όχι στην πράξη»,

ανέφερε ο Τάκης Γρηγορίου, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας και κλιματικών αλλαγών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

«Η καταθλιπτική κατάταξη της χώρας μας με βάση τον δείκτη κλιματικής επίδοσης CCPI αντικατοπτρίζει μια σειρά από λανθασμένες επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης. Παρά τις διακηρύξεις για στήριξη των ΑΠΕ και απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, η Ελλάδα βρίσκεται εκτός τροχιάς επίτευξης των στόχων ΑΠΕ για το 2020, ενώ επιμένει στο λιγνιτικό μοντέλο ηλεκτροπαραγωγής. Η μόνη βιώσιμη επιλογή, ακόμα και με αμιγώς οικονομικούς όρους, είναι η απεξάρτηση από το κάρβουνο, δρόμος στον οποίο δεσμεύονται πια, η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης»,

σημείωσε ο Νίκος Μάντζαρης, υπεύθυνος του τομέα ενεργειακής και κλιματικής πολιτικής του WWF Ελλάς. 

Οι σημαντικότερες διεθνείς εξελίξεις όπως αποτυπώθηκαν στη φετινή έκθεση είναι:

  • Καθώς καμία χώρα δεν έχει λάβει μέτρα σύμφωνα με τον στόχο ανόδου της παγκόσμιας θερμοκρασίας κατά 1,5-2°C, οι 3 πρώτες θέσεις της αξιολόγησης παραμένουν κενές για μια ακόμα χρονιά.
  • Την καλύτερη βαθμολογία έλαβε η Σουηδία χάρη στις εξαιρετικές επιδόσεις της στον τομέα των ΑΠΕ και τη συνολική μείωση εκπομπών. Απαιτείται ωστόσο επιπλέον προσπάθεια, σύμφωνα με τους αναλυτές, για την πλήρη απεξάρτηση της τόσο από το φυσικό αέριο όσο και τα πυρηνικά.
  • Στο τέλος της βαθμολογίας βρίσκονται οι Σαουδική Αραβία, Ιράν, Δημοκρατία της Κορέας, Αυστραλία και ΗΠΑ.
  • Αν και για τρεις συνεχόμενες χρονιές οι παγκόσμιες εκπομπές από τον ενεργειακό τομέα παρέμειναν σταθερές, εν τούτοις οι τελευταίες εκτιμήσεις για το 2017 δείχνουν ότι αναμένεται εκ νέου αύξηση 2% (4).
  • Η παγκόσμια κατανάλωση του πλέον ρυπογόνου καύσιμου, του κάρβουνου, έπεσε κατά 1,7% σε σχέση με το 2015


 

Σημειώσεις προς συντάκτες:

(1)    Η διεθνής αξιολόγηση πραγματοποιείται από την οργάνωση Germanwatch, το δίκτυο CAN και το Ινστιτούτο NewClimate 

(2)    Ανά μονάδα ΑΕΠ.

(3)    IEA. 2015. Greece - Energy System Overview

(4)    https://www.theguardian.com/environment/2017/nov/13/fossil-fuel-burning-set-to-hit-record-high-in-2017-scientists-warn

  • Ο δείκτης CCPI (Climate Change Performance Index) είναι ένα εργαλείο που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αύξηση της διαφάνειας στις διεθνείς κλιματικές πολιτικές. Ο στόχος είναι η άσκηση πολιτικής και κοινωνικής πίεσης προς τις χώρες που αποτυγχάνουν να λάβουν φιλόδοξα μέτρα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, και η επιβράβευση όσων πετυχαίνουν μια σχετική πρόοδο.
  • Ο δείκτης CCPI αξιολογεί τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα από τη Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ). Φέτος είναι η πρώτη χρονιά που στην αξιολόγηση συμπεριλαμβάνεται η πορεία των χωρών προς τον στόχο περιορισμού της αύξησης της θερμοκρασίας κατά 2°C, αλλά και η θέσπιση στόχων για το 2030.
  • Η αξιολόγηση στηρίζεται κυρίως σε αντικειμενικά στοιχεία. Το 40% των βαθμών συγκεντρώνεται από τις εκπομπές CO2, 20% από την διείσδυση ΑΠΕ, και 20% από την ενεργειακή αποδοτικότητα. Το υπόλοιπο 20% προέρχεται από αξιολογήσεις ειδικών επιστημόνων.
  • Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο της αξιολόγησης (στα αγγλικά).
expande Αιτήσεις ακύρωσης κατά της περιβαλλοντικής αδειοδότησης των λιγνιτικών σταθμών Μεγαλόπολη Α’ και Β’
Αιτήσεις ακύρωσης κατά των νέων Αποφάσεων Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) των λιγνιτικών σταθμών Μεγαλόπολη Α’ και Μεγαλόπολη Β’ κατέθεσαν το WWF Ελλάς, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace και η Client Earth.

Οι δύο ΑΕΠΟ ανανεώθηκαν επτά χρόνια μετά τη λήξη ισχύος των προηγούμενων, χωρίς την εκπόνηση νέων Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, παρά το γεγονός ότι στο μεταξύ είχαν λάβει χώρα σημαντικές αλλαγές όπως η έναρξη ισχύος της Οδηγίας Βιομηχανικών Εκπομπών και η ένταξη των δύο σταθμών στο Μεταβατικό Εθνικό Σχέδιο Μείωσης Εκπομπών (ΜΕΣΜΕ). Επιπλέον, οι δύο ΑΕΠΟ επιτρέπουν στους δύο λιγνιτικούς σταθμούς να ρυπαίνουν υπερβαίνοντας τα νέα, αυστηρότερα όρια εκπομπών αερίων ρύπων που θεσπίστηκαν σε ευρωπαϊκό επίπεδο τον Αύγουστο του 2017.

expande Η ηλιακή ενέργεια αλλάζει τη ζωή μας
H Greenpeace πραγματοποιεί εκπαιδευτικά εργαστήρια για την ηλιακή ενέργεια και τα φωτοβολταϊκά με τον τίτλο “Let’s solarize Athens”.

Η δράση θα υλοποιείται κάθε Κυριακή του Νοεμβρίου στο 132ο Δημοτικό Σχολείο Γκράβας με ελεύθερη είσοδο και εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων[1], το οποίο υλοποιείται χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Η δράση[2] αποτελεί μέρος της εκστρατείας της Greenpeace “Solarize Greece”[3] και θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά από την Greenpeace και τους εθελοντές της. Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση παιδιών, γονέων, δασκάλων και άλλων φορέων της πόλης για τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας, με έμφαση στη δυνατότητα των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων αλλά και των τοπικών κοινοτήτων να παράγουν τη δική τους δωρεάν ενέργεια από τον ήλιο. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μαθητές (16+), γονείς, εκπαιδευτικούς και άλλα μέλη της τοπικής κοινότητας που θα ήθελαν να γνωρίσουν την ηλιακή ενέργεια. Θα υλοποιηθούν σε τέσσερις τρίωρες συναντήσεις τις Κυριακές του Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν θεωρητικά μαθήματα, αλλά και θα συμμετάσχουν σε πρακτικά εργαστήρια με στόχο την καλύτερη κατανόηση της ηλιακής ενέργειας.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ – Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής:

- Ηλεκτρονικά εδώ.

- Τηλεφωνικά στο: 210 5277089 (Καθημερινά 09:30-18:00)

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για την ηλιακή ενέργεια (αναμένεται σύντομα να ψηφιστεί στη Βουλή)[4] δίνει τη δυνατότητα σε δήμους, νοικοκυριά και επιχειρήσεις να παράγουν τη δική τους καθαρή ενέργεια και να εκμηδενίσουν το κόστος από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Εξίσου σημαντικά, όμως, μπορεί να εγκαινιάσει έναν νέο, αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας, η οποία σήμερα μαστίζει[5] την ελληνική κοινωνία: την παροχή δωρεάν ηλιακής ενέργειας (αντί επιδοτήσεων κατανάλωσης) σε ευάλωτα νοικοκυριά προκειμένου να απαλλαγούν από δυσβάσταχτους λογαριασμούς ενέργειας με τη βοήθεια του ήλιου.[6]

“Η εκπαιδευτική μας δράση, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, έχει ως στόχο να κατανοήσουν οι συμμετέχοντες της τοπικής κοινότητας τις δυνατότητες της ηλιακής ενέργειας και να εμπνευστούν για τη χρήση της στην καθημερινότητά τους”, εξήγησε η Άννα-Μαρία Ρέννερ, υπεύθυνη του προγράμματος Solar Trainings στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace. “Η στροφή της χώρας προς ένα βιώσιμο, σύγχρονο και καθαρό ενεργειακό μέλλον ξεκινάει από τα σπίτια μας”, συμπλήρωσε η κ. Ρέννερ.

Ο δήμος Αθηναίων, μέσω του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, επιθυμεί να αναδείξει τα σχολικά συγκροτήματα σε κέντρα συνάντησης για τη γειτονιά κατά τη διάρκεια των εξωσχολικών ωρών. 

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα, που υλοποιείται για τρίτη χρονιά σε 25 σχολεία του δήμου Αθηναίων χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τον συντονισμό του Athens Partnership, διατηρεί ανοιχτά τα προαύλια σε 25 γειτονιές της Αθήνας (μεταξύ αυτών Πετράλωνα, Κολωνός, Πλάκα, Παγκράτι, Πατήσια, Κυψέλη κ.α.) σαν χώρο συνάντησης και ελεύθερου παιχνιδιού, ενώ παράλληλα φιλοξενεί δωρεάν δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης, τεχνολογίας, άθλησης και ψυχαγωγίας για όλες τις ηλικίες και για όλα τα ενδιαφέροντα. Η καινοτόμος πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων έχει υλοποιήσει μέχρι σήμερα πάνω από 300 διαφορετικές δραστηριότητες στις οποίες έχουν συμμετάσχει πάνω από 16.500 επωφελούμενοι.

Πρόγραμμα εκπαιδευτικών σεμιναρίων:

05 Νοεμβρίου 2017, 11:00 με 14:00

Let’s solarize Greece – Η δύναμη του ήλιου

12 Νοεμβρίου 2017, 11:00 με 14:00

Ηλιακές κατασκευές και μαγείρεμα με τον ήλιο

19 Νοεμβρίου 2017, 11:00 με 14:00

Ηλιακές γειτονιές 1 - Let's solarize Athens! 

26 Νοεμβρίου 2017 , 11:00 με 14:00

Ηλιακές γειτονιές 2 – Let's solarize Athens!


Σημειώσεις προς συντάκτες:

[1] Το πρόγραμμα “Ανοιχτά Σχολεία” αποτελεί πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και με τον συντονισμό του Athens Partnership. Περισσότερες πληροφορίες: www.athensopenschools.gr & 210 5277089.

[2] Στη συγκεκριμένη δράση η Greenpeace συμμετέχει εξ ολοκλήρου με δικούς της πόρους.

[3] Η εκστρατεία μας για την ηλιακή ενέργεια ξεκίνησε πριν 20 χρόνια. Δείτε περισσότερα εδώ.

[4] Η αυτοπαραγωγή ηλιακής ενέργειας επιτρέπει την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε κτίρια και την παραγωγή ενέργειας για ιδιοκατανάλωση (αντί πώλησης στο δίκτυο). Επιπλέον, το νέο θεσμικό πλαίσιο που προετοιμάζεται για την εικονική αυτοπαραγωγή και τις ενεργειακές κοινότητες, θα δώσει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν κατάλληλο χώρο στην οροφή του κτιρίου τους να συνδεθούν με φωτοβολταϊκό πάρκο και να συμψηφίζουν την κατανάλωσή τους με την παραγόμενη ενέργεια του πάρκου (εικονικός ενεργειακός συμψηφισμός).

[5] Σήμερα, 4 στα 10 νοικοκυριά δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τους πάγιους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας, την ώρα που οι οφειλές στη ΔΕΗ από απλήρωτα τιμολόγια χαμηλής τάσης ξεπερνούν το 1 δις €.

[6] Δείτε περισσότερα εδώ. Ήδη από το 2015 η Greenpeace είχε προτείνει πρόγραμμα δωρεάν εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων σε ευάλωτα νοικοκυριά που σήμερα εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ).

 

 

 

 

τοhttp://rss.news.yahoo.com/rss/tech δεν μπορεί να βρεθεί τοhttps://www.facebook.com/groups/174247155940747/ δεν μπορεί να βρεθεί
Δράσεις για τα πουλιά, για τη φύση, για σένα...
Κατάρρευση Προκήρυξη θέσης: Συνεργάτης Τμήματος Οικονομικών
Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία αναζητά συνεργάτη πλήρους απασχόλησης στο Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης και Συντονισμού Προγραμμάτων της Οργάνωσης στην Αθήνα
expande «Μετά το κλικ!»
Μετά την επιτυχία του σεμιναρίου με τίτλο «Πριν το κλικ!» τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία μας προσκαλεί σε ένα νέο επιμορφωτικό κύκλο με θέμα την επεξεργασία φωτογραφίας πουλιών και άγριας ζωής.
expande Θεσμική θωράκιση για την προστασία τριών εμβληματικών ειδών πουλιών στην Ελλάδα
Με τις υπογραφές των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας θεσμοθετήθηκαν τα πρώτα Σχέδια Δράσης στην Ελλάδα για την προστασία τριών μεταναστευτικών ειδών πουλιών. Τα πολυαναμενόμενα Εθνικά Σχέδια Δράσης για τον Ασπροπάρη και τη Νανόχηνα, είδη κρισίμως απειλούμενα με εξαφάνιση, όπως επίσης και το Περιφερειακό Σχέδιο Δράσης για το Κιρκινέζι, με περιοχή εφαρμογής τη Θεσσαλία, δημοσιεύθηκαν στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και περιλαμβάνουν συγκεκριμένες δράσεις για την προστασία των εν λόγω ειδών σε βάθος πενταετίας.

Γίνε Μέλος

Γίνε εθελοντής  του ΚΕΑΝ

 Ένα μεγάλο  μέρος της δράσης μας στηρίζεται και στη δική σου εθελοντική εργασία. Οι εθελοντές μας προσφέρουν αφιλοκερδώς από το χρόνο τους προκειμένου να κάνουμε τη ζωή μας λίγο καλύτερη.Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!

Αν είσαι άνω των 18 ετών μπορείς να μας βοηθήσεις συμμετέχοντας σε μία από τις παρακάτω ομάδες εθελοντών:

 

Δίκτυο Εθελοντών Πάρκου Τρίτση( ΤΡ)

To KEAN συντονίζει και υποστηρίζει το Δίκτυο Εθελοντών του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευασιθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".

Με δεκάδες δράσεις: Δενδροφυτεύσεων, συντήρησης, ποτίσματος και καθαρισμού προσπαθούμε καθημερινά να αναδείξουμε και να προστατεύουμε το μεγαλύτερο Πάρκο της Αττικής.

Το κέντρο υποδοχής και συγκέντρωσης του Δικτύου Εθελοντών είναι στο χώρο του Natura Shop καθημερινά ανοιχτό με εθελοντές μας που είναι έτοιμοι να σας υποδεχθούν.

Το Τηλ επικοινωνίας του Δικτύου Εθελοντών του Πάρκου Τρίτση είναι:210 2323928

Ομάδα Εvents και δράσεων ( ΔΡ)

Η επικοινωνία μας με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας και η προσπάθεια πολλαπλασιασμού της ιδέας του εθελοντισμού, της κοινωνικής συνοχής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και της προστασίας του περιβάλλοντος χρειάζεται άτομα που το τους αρέσει η επαφή με τον κόσμο;

Μπορείς να γίνεις μαζί μας ο "πρεσβευτής" του ΚΕΑΝ σε εκστρατείες ενημέρωσης, μπαζαάρ, φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις.

Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ)

Αν η επαφή με τα παιδιά είναι κάτι που σε συναρπάζει. Ετοιμάσου να ξαναμπεις μαζί  με το ΚΕΑΝ στις σχολικές αίθουσες, σε κατασκηνώσεις, αθλητικά κέντρα και όπου άλλου συχνάζουν οι μικροί μας φίλοι όπου το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται στα χέρια τους.

Ομάδα Υποστήριξης Γραφείου στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα (ΥΠ)

Αν θες να γνωρίσεις από κοντά τις καθημερινές λειτουργίες μίας οργάνωσης και να αποκτήσεις βαθύτερη κατανόηση της φιλοσοφίας των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.Μπορείς να βρεθείς στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΑΝ στο Ίλιον. Οι ανάγκες μας εκεί είναι πολλές και ποικίλλες.Μπορείς να μας υπστηρίξεις στην καθημερινή λειτουργία μας  και να  ενσωματώθεις στον οργανισμό, 

Ομάδα Υποστήριξης Portal και Social Media (SΜ)

Είσαι από αυτούς που σου αρέσει να "ποστάρεις" συνεχώς; Μπες στην ομάδα υποστήριξης των Social Media του ΚΕΑΝ και προώθησε την επικοινωνία της οργάνωσης.Βοήθησε στην εξέλιξη των εκστατειών μας.

 Διάλεξε την ομάδα εθελοντικής εργασίας που ταιριάζει περισσότερο στις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σου, συμπλήρωσε και στείλε μας την αίτηση εθελοντικής εργασίας, και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου όταν προκύψει η αντίστοιχη ανάγκη.

 

Γίνε Εθελοντής στο ΚΕΑΝ

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Τομέας Ενδιαφέροντος

Υποστηριζόμενοι Φορείς

     

   

Facebook

facebook widget

......................