Οργανώσεις

Τα νέα των οργανώσεων

τοhttp://www.actionaid.gr/rss/rss.php?cat_id=27&la=1 δεν μπορεί να βρεθεί
Main Greenpeace RSS feed
Κατάρρευση VW, αχυράνθρωποι και εταιρική ντροπή

Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία VW συνελήφθη “στα πράσα” πριν από μερικά χρόνια (2015), να έχει εισάγει ειδικό λογισμικό το οποίο έδειχνε μειωμένες εκπομπές ρύπων σε συνθήκες τεστ στους πετρελαιοκινητήρες της. Με αυτόν τον τρόπο, τα αυτοκίνητα της εταιρείας μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στην αγορά των Η.Π.Α., η οποία χαρακτηρίζεται από αυστηρότερα όρια εκπομπών σε σχέση με την Ε.Ε. Ξέσπασε διεθνές σκάνδαλο που οδήγησε σε δεσμεύσεις και υποσχέσεις αλλά και… αλλαγές στην ευρωπαϊκή σχετική νομοθεσία (για τις εκπομπές αυτοκινήτων) ώστε να είναι συμβατή με τα χρονοδιαγράμματα και τον προγραμματισμό της VW και άλλων ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών!!! 

Οι ερευνητές εκτίμησαν ότι το αποτέλεσμα της κυκλοφορίας αυτών των οχημάτων στην Ε.Ε. αναμένεται να προκαλέσει περίπου 1.200 πρόωρους θανάτους.

Τώρα αποκαλύφθηκε ότι η VW εμπλέκεται σε πειράματα (σε ζώα και ανθρώπους). Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα πειράματα έγιναν σε πιθήκους και σε ανθρώπους από ινστιτούτο (EUGT) το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες VW, Daimler και BMW. Όπως μάθαμε από εκπροσώπους πανεπιστημιακής κλινικής, τα εν λόγω πειράματα αφορούσαν 25 άτομα (άνδρες και γυναίκες)που είχαν εισπνεύσει Διοξείδιο του Αζώτου για αρκετές ώρες!!!

Όπως προκύπτει από την έρευνα, σκοπός του ινστιτούτου ήταν να ελέγξει την απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2012 να κατονομάσει ως καρκινογόνες τις εξατμίσεις των πετρελαιοκινητήρων…

Σήμερα, οι τρεις εμπλεκόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες έσπευσαν αμέσως μετά τη διαρροή των σχετικών πληροφοριών (τα πειράματα έγιναν μεταξύ 2012 και 2015) να καταδικάσουν τα πειράματα μετά βδελυγμίας, χαρακτηρίζοντας ως λάθος τη μεθοδολογία που ακολουθήθηκε.

Ίσως η συνέχεια να φέρει και νέες, πιο γαργαλιστικές και εξοργιστικές αποκαλύψεις. Ίσως να φέρει και κάποιες παραιτήσεις (συχνά συνοδευόμενες με υψηλά μπόνους για τους “γενναίους που το πήραν επάνω τους”). Αυτό που δεν φαίνεται να φέρνει πάντως είναι έστω και ψιχία εταιρικής υπευθυνότητας από το σύνολο της βιομηχανίας.

Θα περίμενε κάποιος από τους δεκάδες φορείς που ασχολούνται, διαφημίζουν και διατυμπανίζουν τη σημασία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, μία δήλωση ή ενέργεια του τύπου “δεν πάει άλλο”. Ένα μήνυμα που να δείχνει με σαφή τρόπο ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι πια αποδεκτές. Η κατ’ επανάληψη παραπλάνηση δεν ξεπλένεται με μία χορηγία σε δράσεις για παιδιά ή με την υπόσχεση νέων ηλεκτρικών μοντέλων αυτοκινήτων.

Στο δια ταύτα:

Οι πολιτικές ηγεσίες και οι θεσμοί φαίνεται να χάνουν το παιχνίδι προστασίας των δικαιωμάτων μας. Έχουν ίσως μία τελευταία ευκαιρία να αποδείξουν ότι δεν είναι αχυράνθρωποι, ότι θα στήσουν τους υπεύθυνους στον τοίχο, ότι θα διασφαλίσουν την αμερόληπτη λειτουργία των κανόνων διαφάνειας και λογοδοσίας.

Ταυτόχρονα, όσο ο εταιρικός κόσμος μένει σιωπηλός παρατηρητής, τόσο θα μεγαλώνει το χάσμα εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Όσο οι πολίτες συνεχίζουν να βλέπουν πολιτικές και πολιτικούς απρόθυμους να δυσαρεστήσουν τη βιομηχανία, να αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στην κοινωνία, να οργανώνονται φιέστες αυτοθαυμασμού εταιρειών με πανάκριβα προγράμματα εταιρικής ευθύνης, τόσο η εμπιστοσύνη τους προς την πολιτεία και τα συστήματα ελέγχου θα καταβαραθρώνεται….

Ναι, όλα αυτά επιτείνουν το κλίμα μηδενισμού και πόλωσης που ζούμε σήμερα. 

Υ.Γ. Η εταιρεία διέψευσε οποιαδήποτε σχέση με πειράματα σε ζώα, αφού κάτι τέτοιο αντιτίθεται σε σχετική πολιτική της…

expande Greenpeace και WWF Ελλάς για την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Ήπειρο
Οι εκδηλώσεις ενημέρωσης κατοίκων των Ιωαννίνων για την εξόρυξη υδρογονανθράκων[1] στην Ήπειρο που ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οργανώνονται εσπευσμένα μετά από τοπικές αντιδράσεις και αφού έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες έρευνας από την ανάδοχο εταιρεία.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις Greenpeace και WWF Ελλάς δηλώνουν τα εξής:

Νίκος Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής του ελληνικού γραφείου της Greenpeace: 

«Οι παγκόσμιοι ηγέτες στο Νταβός, εκτιμούν ότι μία επερχόμενη κλιματική κρίση είναι πολύ πιο πιθανή από έναν πόλεμο με όπλα μαζικής καταστροφής, αλλά θα είναι το ίδιο καταστροφική για τον πλανήτη και την ανθρωπότητα. Η Ελλάδα έχει μόνο να χάσει αν στοιχηματίσει το μέλλον της στον λιγνίτη, το πετρέλαιο και το αέριο. Και όμως η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ διοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις που καταστρατηγούν[2] κάθε έννοια συμμετοχής, και ουσιαστικής ενημέρωσης του κοινού. Είναι η ενεργειακή δημοκρατία και η στροφή σε ένα ενεργειακό μοντέλο 100% ΑΠΕ που θα δώσει ώθηση στη χώρα για να βγει από την κρίση με τον πλέον περιβαλλοντικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο τρόπο, όχι η ανάπτυξη καταστροφικών για το φυσικό περιβάλλον και το κλίμα έργων.»

Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής WWF Ελλάς: 

«H έντονη πολιτική ρητορεία γύρω από το πολυδιαφημισμένο οικονομικό όραμα των πετρελαίων δείχνει την πραγματική φτώχια σε αναπτυξιακό όραμα, ικανό να δώσει στην ελληνική οικονομία βιωσιμότητα και ζωντάνια. Είναι πραγματικά αδιανόητο να συζητάει κανείς για εξορύξεις υδρογονανθράκων σε τόπους όπως η Ήπειρος και το Ιόνιο, και μάλιστα μέσα σε πολύτιμες περιοχές όπως το Εθνικό Πάρκο Βόρειας Πίνδου, με τα τρομερά τοπία και τον φυσικό πλούτο που διαθέτουν[3]. Το αναπτυξιακό όραμα αυτών των περιοχών θα έπρεπε να στηριχθεί σε – και σίγουρα όχι να διακινδυνεύσει -  αυτά τα φυσικά πλεονεκτήματα. Όταν όλος ο πλανήτης βρίσκεται σε τροχιά απεξάρτησης από τα ορυκτά καύσιμα και επείγουσας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, η επιλογή της Ελλάδας να στραφεί προς υδρογονάνθρακες, είναι πολιτικά κοντόφθαλμη και υπονομεύει κάθε προσπάθεια αλλαγής πορείας προς καθαρή ενέργεια και πραγματικά βιώσιμη ανάπτυξη.»

Το WWF Ελλάς και η Greenpeace υπέβαλαν σήμερα εγγράφως προς τις αρμόδιες αρχές αιτήματα πληροφοριών που θα έπρεπε να είναι δημόσια διαθέσιμες ως σημαντική περιβαλλοντική πληροφορία. 


Σημειώσεις προς συντάκτες:

  1. Δήμος Ζαγορίων, 22/1, 16.00 και Δήμος Ζίτσας 23/1, 12.00
  2. Και οι δύο εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε εργάσιμες ώρες, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο μονομερή ενημέρωση υπέρ των εξορύξεων, με μία μακρά λίστα ομιλητών. 
  3. Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΝ, η περιοχή έρευνας «Ιωάννινα» καλύπτει ένα σημαντικό μέρος του «Εθνικού Πάρκου Β. Πίνδου», και ολικά ή μερικά τουλάχιστον 14 περιοχές του δικτύου Natura 2000. Επίσης, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η σύμβαση μίσθωσης δεν φαίνεται να απαγορεύει την εξαιρετικά επικίνδυνη για το περιβάλλον και την υγεία μέθοδο της υδραυλικής ρηγμάτωσης (fracking). 
  4. Τα αιτήματα πληροφοριών που υπέβαλαν οι δυο οργανώσεις είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.
expande Η αρχή του τέλους της ρύπανσης των θαλασσών από το πλαστικό;
Η δραστική μείωση της πλαστικής ρύπανσης απαιτεί πρωτίστως γενναίες πολιτικές αποφάσεις για τη μείωση της παραγωγής και της κατανάλωσης πλαστικού μίας χρήσης και δευτερευόντως για την ανακύκλωσή του.

Αν δεν υπάρξει αυτή η ριζική αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αξιοποιούμε και διαχειριζόμαστε το πλαστικό, και ιδιαίτερα το πλαστικό μίας χρήσης, η ποσότητα που θα παραχθεί μέχρι το 2050 θα είναι 4 φορές μεγαλύτερη από τη συνολική ποσότητα πλαστικού που είχε παραχθεί από τη δεκαετία του ΄50 έως το 2015[1].

Από αυτές τις ποσότητες, κάθε χρόνο καταλήγουν στη θάλασσα 4,8 - 12,7 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού[2], ενώ σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι 150.000 - 500.000 τόνοι καταλήγουν στη θάλασσα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης[3], ποσότητα που αντιστοιχεί στο φορτίο 66.000 απορριμματοφόρων.

Η εξάρτηση από το πλαστικό μίας χρήσης έχει πλέον αναγνωριστεί ως παγκόσμιο πρόβλημα και γίνονται βήματα για την αντιμετώπισή του. Την ώρα που στην Ελλάδα προσαρμοζόμαστε στη νέα νομοθεσία για τον περιορισμό της πλαστικής σακούλας, η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράει το όραμα της για μία Κυκλική Οικονομία επικαιροποιώντας τρεις Οδηγίες για τη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων και δημοσιεύει τη Στρατηγική της για τα Πλαστικά[4].

Οι εξελίξεις αυτές σαφώς βελτιώνουν την υπάρχουσα κατάσταση, καθώς θέτουν πιο φιλόδοξους στόχους για την ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση του πλαστικού, ενώ δίνουν τη δυνατότητα στα Κράτη Μέλη να προχωρήσουν σε απαγορεύσεις συγκεκριμένων προϊόντων από πλαστικό μίας χρήσης”,

σχολίασε ο Άλκης Καφετζής, υπεύθυνος της εκστρατείας ενάντια στο πλαστικό μίας χρήσης στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Ωστόσο, μπορούν να χαρακτηριστούν ως μία χαμένη ευκαιρία επειδή δίνουν έμφαση στην ανακύκλωση, αγνοώντας την τεράστια ανάγκη για τη θεσμοθέτηση μέτρων που θα μειώνουν ριζικά την παραγωγή πλαστικού μίας χρήσης στην πηγή”,

συμπλήρωσε.

H μονοδιάστατη προσέγγιση του ζητήματος είναι ιδιαίτερα προβληματική, τη στιγμή μάλιστα που έχει ενεργοποιηθεί η απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει την εισαγωγή ανακυκλώσιμων πλαστικών αποβλήτων οικιακής προέλευσης[5]. Η Κίνα αποτελεί παγκοσμίως τον βασικότερο αποδέκτη των πλαστικών αποβλήτων που προορίζονται για ανακύκλωση, ενώ οι βασικότεροι εξαγωγείς είναι οι Η.Π.Α. και η Ευρώπη[6], οι οποίες πέρα από τα πλαστικά τους σκουπίδια εξάγουν και τα προβλήματα που συνεπάγονται οι διαδικασίες ανάκτησης, ανακύκλωσης και διάθεσής τους[7]

Η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς κάθε χρόνο εξάγει 30-50.000 τόνους πλαστικών αποβλήτων, με τη συντριπτική πλειονότητα αυτής της ποσότητας να πηγαίνει στην Κίνα[8]. Αν αναλογιστούμε ότι κάθε χρόνο στη χώρα μας η ετήσια κατανάλωση πλαστικών συσκευασιών είναι κοντά στις 300.000 τόνους, εκ των οποίων καταλήγουν στην ανακύκλωση 50.000 τόνοι[9],[10], νούμερο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και οι ποσότητες που εξάγονται, εύκολα αντιλαμβανόμαστε ότι το υπάρχον σύστημα διαχείρισης του πλαστικού σε όλα τα στάδια του κύκλου ζωής του δεν είναι βιώσιμο.

Για να μην μετατραπούν οι θάλασσες του πλανήτη σε μία τεράστια χωματερή πρέπει να καταλάβουμε ότι η ανακύκλωση από μόνη της δεν είναι η διέξοδος. Όπως κατέγραψε η Greenpeace κατά το ερευνητικό ταξίδι που πραγματοποίησε το καλοκαίρι του 2017 στο Ιόνιο και το Αιγαίο Πέλαγος, το πλαστικό βρίσκεται παντού, από τον βυθό και την επιφάνεια της θάλασσας μέχρι τις πιο απόμακρες ακτές.[11]”,

συμπλήρωσε ο Άλκης Καφετζής, τονίζοντας ότι 

“χρειαζόμαστε ριζοσπαστικές πολιτικές και πρωτοβουλίες που θα μειώσουν τη σπατάλη του πλαστικού μίας χρήσης στην πηγή του, επανεξετάζοντας συνολικά τον τρόπο με τον οποίο αυτό το υλικό αξιοποιείται κατά την παραγωγή και κατανάλωση προϊόντων.” 


Σημειώσεις προς συντάκτες:

[1] Σύμφωνα με τη μελέτη “Production, use and fate of all plastics ever made” που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science Advances τον Ιούλιο του 2017, μέχρι το 2015 παρήχθησαν παγκοσμίως 8300 εκατομμύρια τόνοι πλαστικού, εκ των οποίων μόλις το 9% ανακυκλώθηκε και το υπόλοιπο κατέληξε στην πλειονότητα του σε χωματερές και στο φυσικό περιβάλλον. Σύμφωνα με την ίδια μελέτη και υπό την προϋπόθεση ότι οι συνθήκες δεν θα αλλάξουν ριζικά, η ποσότητα που θα παραχθεί μέχρι το 2050 εκτιμάται στους 32.000 εκατομμύρια τόνους.

[2] Plastic waste inputs from land into the ocean. 2015. Science magazine.

[3] A European Strategy for Plastics in a Circular Economy. 2018.

[4] Τον Δεκέμβριο του 2017 ολοκληρώθηκε η διαδικασία επικαιροποίησης των ευρωπαϊκών Οδηγιών για τα απορρίμματα (για τα απόβλητα, τα απορρίμματα συσκευασίας και την υγειονομική ταφή απορριμμάτων). Στις 16 Ιανουαρίου δημοσιεύτηκε η Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τα Πλαστικά (εδώ)

[5] China’s ban on imports of 24 types of waste is a wake up call to the world. Δεκέμβριος 2017. Greenpeace (εδώ)

[6] UN Comtrade Database, https://comtrade.un.org/

[7] Κατά την επικοινωνία της με τον Διεθνές Οργανισμό Εμπορίου, η κινεζική κυβέρνηση επισήμανε ότι οι λόγοι που την οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση είναι η προστασία του περιβάλλοντος της χώρας και της υγείας των Κινέζων πολιτών: China’s plastic scrap ban threatens ‘crisis’ for UK recycling industry. 2017. Unearthed (εδώ); China says it won’t take any more foreign garbage. 2017. Reuters (εδώ)

[8] Στοιχεία από βάση δεδομένων του ΟΗΕ. Σύμφωνα με αυτήν οι βασικότερες χώρες προορισμού των πλαστικών αποβλήτων της Ελλάδας για την περίοδο 2010-2016 είναι: Κίνα (35,1%), Βουλγαρία (24,5%), Χονκ Κονγκ (16,6%), Τουρκία (3,1%), Ινδονησία (2,9%), Βιετνάμ (1,7%).

[9] ΕΟΑΝ, Έκθεση για την Ανακύκλωση στην Ελλάδα, Νοέμβριος 2014, Αθήνα & Κλαδική Ανάλυση: πλαστική συσκευασία. 2011. ICAP

[10] Το σύνολο της ζήτησης πλαστικού στην Ελλάδα υπολογίζεται στους 500.000 τόνους. Πηγή: Plastics the facts 2014/2015: An analysis of European plastics production, demand and waste data.

[11] Πλαστική ρύπανση στη θάλασσα: μέχρι εκεί που δε φτάνει άνθρωπος. Greenpeace. 2017

τοhttp://rss.news.yahoo.com/rss/tech δεν μπορεί να βρεθεί τοhttps://www.facebook.com/groups/174247155940747/ δεν μπορεί να βρεθεί
Δράσεις για τα πουλιά, για τη φύση, για σένα...
Κατάρρευση «Μια μέρα στο Πάρκο»: Παρατήρηση πουλιών και εξερεύνηση του Πάρκου για μικρούς και μεγάλους
Την Κυριακή 20 Μαΐου, η Ορνιθολογική συμμετέχει στη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου «Α. Τρίτσης» «Μια ημέρα στο Πάρκο» και μας καλεί να εξερευνήσουμε το Πάρκο. Παράλληλα, στο χώρο των ευκαλύπτων, στο κέντρο του Πάρκου, θα υλοποιείται παιδικό εικαστικό εργαστήριο με θέμα τα πουλιά.
expande Το Σάββατο 12 Μαΐου το απόγευμα μετράμε ταυτόχρονα τους πελεκάνους σε όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη!
Το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 θα διεξαχθεί για 3η χρονιά η απογραφή πελεκάνων ΝΑ Ευρώπης σε μια απογευματινή ταυτόχρονη καταγραφή! Στόχος της απογραφής, που συντονίζεται από την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, είναι η εκτίμηση του μεγέθους του πληθυσμού των δύο ειδών πελεκάνων (Αργυροπελεκάνο και Ροδοπελεκάνο) που χρησιμοποιούν τους υγροτόπους της χώρας μας κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγικής περιόδου.
expande Τριήμερη εκδρομή Φρακτό - Στενά Νέστου
Η επόμενη εκδρομή της Ορνιθολογικής αφορά το Φρακτό, ένα από τα σημαντικότερα δάση της Κεντρικής Ροδόπης βορειοανατολικά της Δράμας, και τα Στενά του Νέστου ο οποίος με τους μαιάνδρους του δημιουργεί μία από τις ωραιότερες διαδρομές που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Γίνε Μέλος

Γίνε εθελοντής  του ΚΕΑΝ

 Ένα μεγάλο  μέρος της δράσης μας στηρίζεται και στη δική σου εθελοντική εργασία. Οι εθελοντές μας προσφέρουν αφιλοκερδώς από το χρόνο τους προκειμένου να κάνουμε τη ζωή μας λίγο καλύτερη.Όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα!

Αν είσαι άνω των 18 ετών μπορείς να μας βοηθήσεις συμμετέχοντας σε μία από τις παρακάτω ομάδες εθελοντών:

 

Δίκτυο Εθελοντών Πάρκου Τρίτση( ΤΡ)

To KEAN συντονίζει και υποστηρίζει το Δίκτυο Εθελοντών του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευασιθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης".

Με δεκάδες δράσεις: Δενδροφυτεύσεων, συντήρησης, ποτίσματος και καθαρισμού προσπαθούμε καθημερινά να αναδείξουμε και να προστατεύουμε το μεγαλύτερο Πάρκο της Αττικής.

Το κέντρο υποδοχής και συγκέντρωσης του Δικτύου Εθελοντών είναι στο χώρο του Natura Shop καθημερινά ανοιχτό με εθελοντές μας που είναι έτοιμοι να σας υποδεχθούν.

Το Τηλ επικοινωνίας του Δικτύου Εθελοντών του Πάρκου Τρίτση είναι:210 2323928

Ομάδα Εvents και δράσεων ( ΔΡ)

Η επικοινωνία μας με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας και η προσπάθεια πολλαπλασιασμού της ιδέας του εθελοντισμού, της κοινωνικής συνοχής, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων  και της προστασίας του περιβάλλοντος χρειάζεται άτομα που το τους αρέσει η επαφή με τον κόσμο;

Μπορείς να γίνεις μαζί μας ο "πρεσβευτής" του ΚΕΑΝ σε εκστρατείες ενημέρωσης, μπαζαάρ, φεστιβάλ και άλλες εκδηλώσεις.

Ομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕ)

Αν η επαφή με τα παιδιά είναι κάτι που σε συναρπάζει. Ετοιμάσου να ξαναμπεις μαζί  με το ΚΕΑΝ στις σχολικές αίθουσες, σε κατασκηνώσεις, αθλητικά κέντρα και όπου άλλου συχνάζουν οι μικροί μας φίλοι όπου το μέλλον του πλανήτη βρίσκεται στα χέρια τους.

Ομάδα Υποστήριξης Γραφείου στα κεντρικά γραφεία στην Αθήνα (ΥΠ)

Αν θες να γνωρίσεις από κοντά τις καθημερινές λειτουργίες μίας οργάνωσης και να αποκτήσεις βαθύτερη κατανόηση της φιλοσοφίας των οργανώσεων της Κοινωνίας των Πολιτών.Μπορείς να βρεθείς στα κεντρικά γραφεία του ΚΕΑΝ στο Ίλιον. Οι ανάγκες μας εκεί είναι πολλές και ποικίλλες.Μπορείς να μας υπστηρίξεις στην καθημερινή λειτουργία μας  και να  ενσωματώθεις στον οργανισμό, 

Ομάδα Υποστήριξης Portal και Social Media (SΜ)

Είσαι από αυτούς που σου αρέσει να "ποστάρεις" συνεχώς; Μπες στην ομάδα υποστήριξης των Social Media του ΚΕΑΝ και προώθησε την επικοινωνία της οργάνωσης.Βοήθησε στην εξέλιξη των εκστατειών μας.

 Διάλεξε την ομάδα εθελοντικής εργασίας που ταιριάζει περισσότερο στις γνώσεις, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντά σου, συμπλήρωσε και στείλε μας την αίτηση εθελοντικής εργασίας, και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σου όταν προκύψει η αντίστοιχη ανάγκη.

 

Γίνε Εθελοντής στο ΚΕΑΝ

* indicates required
/ / ( mm / dd / yyyy )
Τομέας Ενδιαφέροντος

Υποστηριζόμενοι Φορείς

     

   

Facebook

facebook widget

......................