Πρόσβαση στο Πάρκο

 Το πάρκο περικλείεται μεταξύ των λεωφόρων Φυλής (κάποια στιγμή αλλάζει όνομα και λέγεται Χασιάς) και Δημοκρατίας και η πρόσβαση σε αυτό μπορεί να γίνει είτε με αυτοκίνητο είτε με κάποια απο τις αρκετές γραμμές λεωφορείων του ΟΑΣΑ που διασχίζουν τις παραπάνω λεωφόρους. Στον παρακάτω χάρτη έχουν σημειωθεί οι κεντρικές είσοδοι του πάρκου. Δείτε το υπόμνημα για επεξηγήσεις συμβόλων. Θα ξεκινήσουμε περιγράφοντας τους τρόπους προσέλευσης με αυτοκίνητο και συνεχίζουμε με τις συγκοινωνίες.

1) Με Αυτοκίνητο

Η πρόσβαση με αυτοκίνητο είναι πολύ εύκολη τόσο μέσω της Αττικής Οδού, όπου όσοι την έχετε χρησιμοποιήσει σίγουρα θα έχετε δεί οτι υπάρχουν και σχετικοί κόμβοι (Λ. ΦΥΛΗΣ και Λ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) εξερχόμενοι εκ των οι οποίων οδηγείστε απευθείας στις αντίστοιχες κεντρικές εισόδους του πάρκου χωρίς να χρειαστεί να στρίψετε πουθενά αλλού.  

Ασφαλώς μπορείτε να έρθετε και απο την Εθνική Οδό αλλά και απο άλλες οδικές αρτηρίες. 
Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες, μπορείτε όμως να πλοηγηθείτε χρσησιμοποιόντας τον παρακάτω δυναμικό χάρτη απο το σημείο που μένετε μέχρι και το πάρκο όπου ο χάρτης είναι ήδη εστιασμένος. Αν καθώς τον πηγαινοφέρνετε/zoomάρετε «χάσετε» το πάρκο, κάντε απλώς ανανέωση της σελίδας.

● Αττική Οδός μέσω του κόμβου (6), Λ. Φυλής

Όπως φαίνεται και απο τον χάρτη εξερχόμενοι απο την Αττική οδό στον παραπάνω κόμβου επιλέγετε κατεύθυνση προς Αθήνα οπότε βρίσκεστε να διασχίζετε την λεωφόρο Φυλής. 2,5 (δυόμησι) χιλιόμετρα αργότερα, συναντάτε πινακίδα που υποδεικνύει αριστερά (έχει και φανάρια) προς «ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ». ΔΕΝ στρίβετε αριστερά αλλά συνεχίζετε ευθεία και μετακινείστε στην αριστερή λωρίδα οπου γύρω στα 400 μέτρα αργότερα, αυτή διακόπτεται(έχει χώρο για να πλευρίσετε αριστερά) και προσέχοντας τα διερχόμενα αυτοκινητα απο το αντίθετο ρεύμα, στρίβετε αριστερά και μπαίνετε έτσι στην είσοδο «ΦΥΛΗΣ» του πάρκου.

● Αττική Οδός μέσω του κόμβου (7) Λ. Δημοκρατίας.

Και εδώ είναι φανερό απο τον χάρτη οτι καλώς εξέλθετε απο την Αττική Οδό επιλέγετε κατεύθυνση προς Αθήνα. Στα 2,5(δυόμησι) χιλιόμετρα θα συναντήσετε φανάρι (χωρίς να υπάρχει διασταύρωση, είναι για πεζούς) και στρίβετε δεξιά στον αμέσως επόμενο δρόμο που θα συναντήσετε, 20 μέτρα παρακάτω. Αφού στρίψετε, συνεχίζοντας ευθεία για 350 μέτρα θα βρεθείτε στην είσοδο «ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ». Ακόμα όμως και αν δεν στρίψετε δεξιά αλλά συνεχίσετε ευθεία, λίγα μόλις μέτρα αργότερα, δεξιά, υπάρχει η είσοδος ακριβώς επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

● Εθνική οδός, ερχόμενοι απο Πειραιά

Αφού προσπεράσετε τις εξόδους «ΑΘΗΝΑ», «ΑΘΗΝΑ/ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» θα δείτε στα δεξιά σας μεγάλες κτηριακές εγκαταστάσεις του σολυπερ μάρκετ «ΓΑΛΑΞΙΑΣ». Πλευρίστε δεξιά και θα δείτε πινακίδα (μπλέ, όχι πράσινη!!!) «Αθήνα, Οδός Λιοσίων» απ' όπου και εξέρχεστε και αφού το κάνετε αυτό, επιλέγετε την δεξιά κατεύθυνση. Κατόπιν, στην πρώτη μεγάλη διασταύρωση (τα 2α φανάρια) στρίβετε δεξιά και συνεχίζετε μέχρι που φτάνετε στην πλατεία Αγίων Αναργύρων (αν δεν έχετε «κουνήσει» τον χάρτη, είναι μια πλατεΐτσα ακριβώς στο τριγωνάκι που φαίνεται κάτω-κάτω, στη μέση του χάρτη, 1400 μέτρα απο τη στιγμή που στρίψατε δεξιά). Αναλόγως απο ποιά είσοδο θέλετε να εισέλθετε, συνεχίζετε ευθεία ή δεξιά. 
Συνεχίζοντας ευθεία, βλέπετε στο 6ο φανάρι, στα δεξιά σας ένα mini γήπεδο ποδοσφαίρου (5x5) και ακριβώς στα αριστερά σας συγκρότημα σχολικών κτηρίων. 20 μέτρα μετά απο αυτό το φανάρι λοιπόν, μπορείτε να εισέλθετε μέσω της εισόδου «ΧΑΣΙΑ» (μάλλον όμως δεν χρειάζεστε οδηγίες αν όντως θέλατε αυτή την είσοδο) ή συνεχίζετε ευθεία και η πρώτη επόμενη ευκαιρία οπου μπορείτε να μπείτε στο πάρκο είναι η είσοδος «ΦΥΛΗΣ» (προφανώς αυτήν ψάχνατε). Πάλι πίσω στη πλατεία Αγίων Αναργύρων, αν επιλέξετε να στρίψετε δεξιά, τότε συνεχίζοντας όλο ευθεία, βρίσκεστε να διασχίζετε την λεοφόρο Δημοκρατίας οπου αυτή αποκτάει κάποια στιγμή διαχωριστική νησίδα η οποία διακόπτεται σε διασταύρωση που σας οδηγεί στο εμπορικό κέντρο αλλά αν συνεχίσετε ευθεία, μπορείτε να στρίψετε αριστερά περίπου 200 μέτρα αργότερα όταν πια η 2η νησίδα επίσης τελειώνει και να μπείτε στο πάρκο απο την είσοδο «ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ»

● Εθνική οδός, ερχόμενοι απο Κηφισιά

Βγαίνετε στην έξοδο «Νέα Φιλαδέλφεια» η οποία σας «ανεβάζει» στην γέφυρα Βρυούλων. Στο STOP επάνω στη γέφυρα, στρίβετε δεξιά και λίγα μέτρα αργότερα, στο πρώτο σταυροδρόμι, στρίβετε και πάλι δεξιά οπότε κινείστε παράπλευρα του ποταμού. Περίπου 700 μέτρα μετά θα συναντήσετε την οδό «Ευβείας» (υπάρχει και ένα περίπτερο σχεδόν στη γωνία) στην οποία και στρίβετε (αριστερά). Κινείστε στη Ευβείας και περνάτε κάτω απο τις γραμμές του Προαστιακού μέχρι που αυτή κόβεται απο την λεωφόρο Δημοκρατίας. Στρίβοντας στην Δημοκρατίας αριστερά, στα 250 μέτρα, είναι η οδός Μουστακλή (μετά το πρώτο φανάρι για πεζούς το οποίο θα συναναντήσετε) οπου και στρίβετε(δεξιά) και βρίσκεστε έτσι 350 μέτρα αργότερα στην είσοδο «ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ». Ακόμα όμως και αν δεν στρίψετε δεξιά αλλά συνεχίσετε ευθεία, λίγα μόλις μέτρα αργότερα, δεξιά, υπάρχει η είσοδος ακριβώς επί της λεωφόρου Δημοκρατίας.

Συμβουλευτείτε τον χάρτη αν έρχεστε απο κάποια άλλη οδική αρτηρία. Ασφαλώς και μπορείτε να παρκάρετε και οπουδήποτε αλλού πλησίον του πάρκου επιτρέπεται να παρκάρετε αν θεωρείτε οτι τα διατιθέμενα πάρκιν θα είναι πλήρη (συμβαίνει αρκετές φορές ειδικά όταν διοργανόνονται εκδηλώσεις). 

Για επιστροφή πάλι στην Εθνική οδό, το ευκολότερο είναι, να κατευθυνθείτε προς πλατεία Αγίων Αναργύρων και να ακολουθήσετε την ...σήμανση. Για επιστροφή μέσω της Αττικής Οδού, ακολουθείτε ακριβώς τον δρόμο απο τον οποίον έχετε αφιχθεί (Λ.Φυλής ή Λ.Δημοκρατίας)

2) Με Συγκοινωνίες

Εδώ η περιγραφή θα είναι πολύ πιό απλή απο την προηγούμενη μιας και οι διαδρομές και οι στάσεις των λεοφορείων είναι πολύ συγκεκριμένες. Με την αναμενόμενη λειτουργία κάποιων στάσεων του προαστιακού θα μπορείτε να έρχεστε απευθείας και με αυτόν τον τρόπο στο πάρκο. Οστόσο, αρκετές γραμμές λεοφορείων μπορούνε ήδη να σας εξυπηρετήσουν.

Ο παρακάτω πίνανας περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες όπως αριθμός λεοφορείου(με παραπομπή στη σελίδα του ΟΑΣΑ), στάση μετρό/προαστιακού/ΗΣΑΠ στην οποία μπορείτε να μεταβείτε απο παντού και να επιβιβαστείτε σ' αυτό, στάση του λεοφορείου που πρέπει να κατεβείτε, αντίστοιχη είσοδος του πάρκου που αυτή η στάση είναι πλησίον .

Β12 ΜΑΡΝΗ - ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
ΑΠΟΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΔΟΥΕΙΣΟΔΟΣ
ΑΤΤΙΚΗ (μετρό,ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ6η ΧΑΣΙΑΣΦΥΛΗΣ
ΑΤΤΙΚΗ (μετρό,ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ή ΠΕΥΚΟΧΑΣΙΑΣ
ΑΤΤΙΚΗ (μετρό,ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑΜΠΙΜΠΙΖΑ ή ΙΚΑΜΠΙΜΠΙΖΑ/ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤ.
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ (Προαστιακός)ΜΑΡΝΗ6η ΧΑΣΙΑΣΦΥΛΗΣ

 

704 ΣΤΑΘ. ΑΤΤΙΚΗΣ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ(ΚΥΚΛΙΚΗ)
ΑΠΟΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΔΟΥΕΙΣΟΔΟΣ
ΑΤΤΙΚΗ (μετρό,ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΚΑΜΑΤΕΡΟΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥΦΥΛΗΣ
ΑΤΤΙΚΗ (μετρό,ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΚΑΜΑΤΕΡΟΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ή ΠΕΥΚΟΧΑΣΙΑΣ
ΑΤΤΙΚΗ (μετρό,ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΚΑΜΑΤΕΡΟΜΠΙΜΠΙΖΑ ή ΙΚΑΜΠΙΜΠΙΖΑ/ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤ.

 

Α10Β10 ΠΛ. ΒΑΘΗ - ΑΧΑΡΝΑΙ
ΑΠΟΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΔΟΥΕΙΣΟΔΟΣ
ΑΤΤΙΚΗ (μετρό,ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΑΧΑΡΝΕΣ1η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ
ΑΤΤΙΚΗ (μετρό,ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΑΧΑΡΝΕΣΓΕΦΥΡΑΚΙΜΠΙΜΠΙΖΑ

 

735 ΣΤ. ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ - ΖΕΦΥΡΙ
ΑΠΟΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΔΟΥΕΙΣΟΔΟΣ
ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΑΧΑΡΝΕΣ1η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/ΜΟΥΣΤΑΚΛΗ
ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ (ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΑΧΑΡΝΕΣΓΕΦΥΡΑΚΙΜΠΙΜΠΙΖΑ

Τα παρακάτω λεωφορεία σας μεταφέρουν ακριβώς στις εισόδους ΜΠΙΜΠΙΖΑ και ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ(τέρμα). Οστόσο, εαν επιβιβαστείτε σε αυτά απο την αφετηρία τους, η διαδρομή θα διαρκέσει πολύ ώρα, οπότε, αν θέλετε να εισέλθετε στο πάρκο απο ΜΠΙΜΠΙΖΑ, ίσως είναι καλύτερο να προτιμήσετε μια απο τις πιό πάνω αναφερόμενες λεωφορειογραμμές και να περπατήσετε και κάποια μέτρα (εξ' άλλου στο πάρκο θα έχετε έτσι κι αλλιώς αρκετό περπάτημα).

420 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Μέσω ΚΗΦΙΣΟΥ)
ΑΠΟΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΔΟΥΕΙΣΟΔΟΣ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙΜΠΙΜΠΙΖΑΜΠΙΜΠΙΖΑ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ (ΗΣΑΠ)
ή ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ (Προαστιακός)
ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙΤΕΡΜΑΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

 

421 ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΑΠΟΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΔΟΥΕΙΣΟΔΟΣ
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (μετρό)ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙΜΠΙΜΠΙΖΑΜΠΙΜΠΙΖΑ
ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (μετρό)ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙΤΕΡΜΑΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ

 

892 ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ - ΧΑΪΔΑΡΙ - ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
ΑΠΟΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣΤΑΣΗ ΚΑΘΟΔΟΥΕΙΣΟΔΟΣ
ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ (μετρό)ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙΜΠΙΜΠΙΖΑΜΠΙΜΠΙΖΑ
ΑΓ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ(μετρό)ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙΤΕΡΜΑΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ