3η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Ηλιούπολης στην Πλατεία Φλέμινγκ

28/9/2014

ΚΕΑΝ Εκδηλώσεις Planetbook

 

               

 

To KEAN συμμετέχει στην  3η ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, στην Πλατεία  Φλέμινγκ της Ηλιούπολης, την Κυριακή στις 28/9/2014 που διοργανώνει ο Δήμος Ηλιούπολης.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Σχολείων της πόλης μας, θα έχουν τη δυνατότητα την Κυριακή το απόγευμα στις 18.00 μμ να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό παιχνίδι τo Planetbook το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το Περιβάλλον .Μέσα από τις 700 ερωτήσεις γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τις ΜΚΟ για την προστασία του και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ, τον ΗΛΙΟ) οι παίκτες ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει παρουσιαστεί σε πάνω από 1000 εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα σε συνεργασία με Δήμους, φεστιβάλ και Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

 

Η εκδήλωση θα είναι ολοήμερη, από τις 10.00 έως τις 22.00, και κατά τη διάρκειά της μπορούν όλοι οι δημότες να φέρνουν υλικά και αντικείμενα που ανακυκλώνονται, όπως γυάλινα μπουκάλια, ηλεκτρικές συσκευές, λάμπες και λαμπτήρες, μπαταρίες, φάρμακα, μαγειρεμένο λάδι κ.λπ. και τα οποία θα συλλέγονται επί τόπου από τον Δήμο, για να σταλούν για ανακύκλωση.Στους δημότες θα διανέμεται δωρεάν κόμποστ, το οποίο παράγεται από τα κλαδέματα των δημοτών καθώς και φυτά από το φυτώριο του Δήμου.

 

Στόχος της εκδήλωσης  είναι για άλλη μια φορά, η εκδήλωση να έχει το χαρακτήρα μιας αληθινής γιορτής για την προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής μας, μια που το περιβάλλον είναι πηγή ζωής για όλους μας, και η προστασία του δεν μπορεί παρά να είναι υπόθεση όλων.

 

Σας περιμένουμε όλους εκεί!