Μάθετε περισσότερα για το Planetbook

Το πρώτο επιτραπέζιο για το περιβάλλον και τον πλανήτη

Το Planetbook είναι το πρώτο επιτραπέζιο παιχνίδι για το Περιβάλλον, που δημιουργήθηκε από το ΚΕΑΝ-Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων.

Μέσα από τις 700 ερωτήσεις γνώσεων που αφορούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα του πλανήτη μας, τις ΜΚΟ για την προστασία του και τα τέσσερα στοιχεία της φύσης (τη ΓΗ, τον ΑΕΡΑ, το ΝΕΡΟ, τον ΗΛΙΟ) οι παίκτες ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για την ευθύνη που έχουμε όλοι απέναντι στο περιβάλλον.

Το παιχνίδι διαρθρώνεται σε τρεις ζώνες: την «γκρίζα ζώνη», όπου τίθενται ερωτήματα που έχουν να κάνουν με γεγονότα που «πληγώνουν τον πλανήτη», στη ζώνη της «ελπίδας και της συμμετοχής», όπου μετέχουν και οι μεγαλύτερες περιβαλλοντικές οργανώσεις της χώρα μας (GreenPeace, WWF, ΑΡΧΕΛΩΝ, Μεσόγειος SOS, ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Ορνιθολογική και Ευρωπαική Έκφραση) και στη ζώνη όπου «σώζουμε τον πλανήτη».

Ο παίκτης που θα καταφέρει να σκαρφαλώσει στο «δέντρο της σωτηρίας» είναι πλέον σε θέση να μαζέψει τα κομμάτια της Γης και να φτιάξει ένα καλύτερο πλανήτη!.

  

Στατιστικά (2010-2013)

Επισκέψεις σε 900 σχολεία 

-182 Δημοτικά
560 Γυμνάσια
238 Λύκεια

Ενημερώθηκαν μέχρι τώρα 28.000 μαθητές,

μοιράστηκαν 6.500 Planetbook 

Εκδηλώσεις (2010-2013 )

– 94 Γιορτές Planetbook ( μόνο Planetbook) σε συνεργασία με Δήμους της χώρας

-Συμμετοχή σε 21 εκθέσεις και φεστιβάλ
-8 Eνημερώσεις σε ημερίδες με Δ/νσεις Α΄και Β΄Εκπαίδευσης
-15 Ενημερώσεις σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
-26 ενημερώσεις σε κατασκηνώσεις
– Συνεργασία με Ξενοδοχειακές μονάδες ( Sani Hotel Χαλκιδική κ.α.)

Συνεργασίες

Συνεργαστήκαμε με το Γραφείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Scholar”

Με το Πανεπιστήμιο Πειραιά για τη δημιουργία της ηλεκτρονικής έκδοσης του παιχνιδιού

Με το Πανεπιστημιο Αθηνών  και το Κέντρο Έρευνας, Μελέτης και Εφαρμογών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την επιστημονική επιμέλεια των ερωτήσεων του παιχνιδιού
International Earth day Network

Υπό την αιγίδα του Πράσινου Ταμείου

Την επιμέλεια των ερωτήσεων έχει αναλάβει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και συγκεκριμένα το τμήμα “Κέντρο Έρευνας, Μελέτης και Εφαρμογών στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση”. 

 

Η σελίδα του Planetbook στο facebook

Tα παιδιά από τα σχολεία της Κρήτης, δημιούργησαν , το video αυτό για το Planetbook και το ΚΕΑΝ. Τα ευχαριστούμε πολύ!!!